Ege Postası
Geri

Çıray “Yeniden Balkan ruhu lazım”

Balkan Savaşlarının 100 yılı nedeniyle Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü’nde Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu tarafınan düzenlenen panele katılan CHP İzmir Milletvekili Dr Aytun Çıray “Cumhuriyetin 100 yılında Türkiye’ye yeniden Balkan Ruhu Lazım” dedi.
Çıray “Yeniden Balkan ruhu lazım”
Haberler / Yerel Politika
9 Aralık 2012 Pazar 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-  Ülkenin bekaasının tehlikede olduğunu ifade eden Çıray “ Yüzbinlerce insan, ardında büyük acılar bırakarak bu topraklara geldi. Geride analar; babalar kardeşler; belki de hepsinden önemlisi koskaca bir tarih bıraktılar. Ancak hiç biri umutsuzluğa kapılmadı. Anayurt’la ve öz kardeşleriyle kucaklaştılar. Birlik ve bütünlük içinde Mustafa Kemal’in yolunda birleştiler ve yepyeni bir devlet kurdular. Bugün ülkemiz yine çeşitli odaklarca tehdit ediliyor. Görülüyor ki yine o günkü özveriyle çalışacak. Ülke birlik ve bütülüğünü sağlayıp Türkiye’yi yepyeni ufuklara taşıyacak bir ruha ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler’e teşekkür eden Çıray bu semineri bir ilk olarak değerlendirdi ve sürekli olarak benzer organizasyonların yapılması gerektiğini ifade etti. Balkan savaşı ve sonrası yaşanan soykırımların genç nesillere aktarılmasını isteyen Çıray “ Olayları biz dedelerimizden; ninelerimizden travmatik anılar olarak dinledik. Ancak bunu yeni nesillere iletmedik. Bize yapılanlar ermeni ve rumlara yapılsaydı binlerce soykırım ve insanlık suçu davası çıkardı. Ama biz yapmadık. Hep asil durduk. Şimdi yeni bir tarih bilinci yaratılmaya çalışılıyor. Etnik kökenimiz Hitler’e rahmet okutacak şekilde sorgulanıyor. Artık herkese o dönem yaşananları anlatmanın; aktarmanın haklıyı haksızı göstermenin zamanı çoktan geldi” dedi

Gençlerin atalarına şüpheyle bakan bir nesil olarak yetiştirilmeye çalıştığını kaydeden Çıray “Eğer Atalarımız zorba bir ulus olsaydı bugün Balkanlarda tek dil tek din olurdu” diye konuştu Çıray Kollektif suçluluk duygusu yerleşti mi o toplumu istediğiniz sonuçlara ulaştırmak kolaydır. Bize düşen politikalarımızı revize edip; tarihiyle barışık bir nesil yaratmaktır. Aksi halde Balkan Bozgununun günüzdeki izdüşümü sayılabilecek büyük hayal kırıklıkları yaşayabiliriz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası