Ege Postası
Geri

Çıray'dan AK Parti'ye istikrar salvosu: 'Büyük lokma yediler'

CHP'nin iktidarında toplumun her kesiminin kazanacağını, sadece yandaşların kaybedeceğini belirten CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, AKP’nin biz iktidardan düşersek istikrar bozulur dediklerini ancak hem ekonomik hem güvenliğin istikrarsızlığın yine AKP döneminde ortaya çıktığını söyledi. Çıray, “Dolar arttı, faiz arttı, işsizlik arttı hepsi arttı. Daha önemlisi kan akıyor kan. AKP’ye değil CHP'ye oy verilirse bu ülkeye istikrar gelir, huzur gelir ve zenginlik artar"dedi. Çıray'dan AK Parti'ye istikrar salvosu:
Çıray'dan AK Parti'ye istikrar salvosu: 'Büyük lokma yediler'
Haberler / Yerel Politika
22 Ekim 2015 Perşembe 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı  Günal Biçer ve partilileriyle birlikte Foça’nın köylerindeki vatandaşları ziyaret etti. “Artık yeter bizi kurtarın bu kötü yönetimden” sözleriyle karşıladığı Milletvekili Çıray’a Çiftçi ve köylüler büyük ilgi gösterdi.

ÇİFTÇİ DESTEKLENECEK 
En verimli topraklara ev sahipliği yapan Foça’daki, Menemen’deki, Bergama’daki  çiftçilerin alın terinin karşılığını alamadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Çıray, “13 yıldır iktidardalar hangi sorunuzu çözdüler. Her hükümetin yapması gereken rutin işlerle övünüyorlar. Hükümet varsa 17 milyon yoksul olmaz. Hükümet varsa 6 buçuk milyon kişi işsiz olmaz. Hükümet varsa dünyanın en pahalı mazotu çiftçiye satılmaz. Gübresi, tohumu, tarımsal ilacı köylüye yüksek fiyatlardan verilemez. Çiftçi arkadaşlarım üretim maliyetlerinize üst üste gelen zamlar oranında mahsulünüzün fiyatları arttı mı'  Verim arttığında rekolte yükseldiğinde satış fiyatlarınızın düşmemesi için korunuyor musunu? Avrupa’nın çiftçisi kadar destek alabiliyor musunu? Hükümetsen çiftçini, köylünü desteklersin korursunuz. Hiç merak etmeyin 1 Kasım’da gerçekleşecek seçime az bir zaman kaldı. Bunlar yolcu sizler her zaman olduğu gibi hancısınız. CHP iktidarıyla yüzünüzün güleceği günler çok yakın”dedi.



 ÇİFTÇİ MAZOTLA İTALYA’YA GİTMEYECEK
Mazotun litresini çiftçi için 1,80 TL yapacaklarını vurgulayan Milletvekili Çıray, “İtiraz ediyorlardı. Nasıl yaparsınız diyorlardı. Şimdi seçim bildirgesinde bizim vaatlerimizle yarışıyorlar. Biz ne diyoruz, köylünün kullandığı mazotu köylüye 1,80 liradan vereceğiz. Mazotu, söz konusu yat gemi oldumu veriyorlar. Onlar benim köylümü çiftçimi kendileri gibi sanıyorlar. Çiftçiye mazot ucuza verilirse traktörün deposu doldurulursa bunlar oraya buraya tatile gider sanıyorlar.  Bizim köylümüz tarlaya gidecek. Ekecek çiftçi, Türkiye’yi doyuracak, dünyayı doyuracak çiftçi, köylü kazanacak. İnciden vergiyi sıfırladılar, pırlantadan vergiyi sıfırladılar, mücevheratta sıfırladılar, sıfırlamalara doymadılar. Bizde çiftçinin köylünün mazotunun vergisini sıfırlayacağız. Sanıyorlar ki çiftçi biraz para kazansa çocuklarını İtalya’ya gönderecek. Koşa koşa İsviçre Bankalarında hesap açacak. Çiftçi kazanırsa huzur olacak, köyde huzur olacak, bereket olacak, çiftçinin köylünün alışveriş yaptığı esnaf kazanacak, herkes kazanacak, kim kaybedecek yandaşlar kaybedecek. Bizim de istediğimiz o” şeklinde konuştu.

  İSTİKRARIN ADI CHP
AKP’nin biz olmazsak olur dediklerinin hepsinin fazlasıyla yaşandığına dikkat çeken Milletvekili Çıray,  "Ne diyorlardı, 'sakın ha CHP'ye oy vermeyin istikrar bozulur', 'sakın ha CHP'ye oy vermeyin dolar yükselir', 'sakın ha CHP'ye oy vermeyin faizler yükselir', 'CHP'ye oy vermeyin işsizlik yükselir'. Dediler m? Dediler. Büyük lokma yediler onun etkisiyle büyük konuştular. Yine bunların zamanında dolar arttı, faiz arttı, işsizlik arttı hepsi arttı. Bunlarla kalsaydı keşke. 7 Haziran’dan bu yana 150’nin üzerinde askerimizi polisimizi şehit verdik. 100’ün üzerinde vatandaşımızı başkentteki bombalı terör faciasında kaybettik. Şimdi ben diyorum CHP'ye oy verilirse bu ülkeye istikrar gelir, barış gelir, huzur gelir." Sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası