Ege Postası
Geri

Çıray'dan Atatürk Havalimanı önergesi

İstanbul'daki 3. Havalimanı’nın faaliyete girmesiyle birlikte Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılacak olması Meclis gündemine taşındı.
Çıray'dan Atatürk Havalimanı önergesi
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Aralık 2014 Cuma 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde bunun gerekçelerini sordu. Cumhuriyet tarihinde ilk hava ulaşımının başladığı yer olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nın, bugün “dünyanın en yoğun 18. Havalimanı” olduğu belirtilen önergede, 2013 rakamlarına göre havalimanın 34 milyonu dış hat olmak üzere yılda 51 milyon yolcu tarafından kullanıldığı belirtildi. Çıray, önergesinde şunları kaydetti:

12 MİLYAR DOLARLIK HAVALİMANI
“‘Recep Tayyip Erdoğan’ adının verilmesi gündemde olan İstanbul’daki 3. Havalimanı uçuşlara açıldığında Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılacağı belirtilmektedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamada da, Atatürk Havalimanı konusunda, ‘Tarifeli seferler yapılmayacak.  Atatürk Havalimanı, havacılık sektöründe farklı fonksiyonlar için kullanılabilir’ demiştir. Bugünkü değeri yaklaşık olarak 12 milyar dolar olarak tahmin edilen Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılacağı doğru mudur'

HANGİ GEREKÇELERLE

Havalimanının kapatılma gerekçeleri tam olarak nelerdi? Bu gerekçeler hangi resmi verilere dayanmaktadı? ‘Recep Tayyip Erdoğan’ adının verilmesi gündemde olan yeni havalimanı hizmete girdikten sonra Atatürk Havalimanı’nın atıl bir hale gelmemesi için hangi önlemler alınacaktı? Atatürk Havalimanı’nın yıl içinde on milyonlarca yerli ve yabancı yolcuyu ağırladığı hesaba alındığında kapatılması durumunda ortaya çıkacak milyarlarca dolarlık zarar için ne gibi önlemler alınacaktır'”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası