Ege Postası
Geri

Çıray: kendilerine var, vatandaşa gelince yok

Dr. Aytun Çıray yaptığı yazılı basın açıklamasında Başbakan’ın yaptığı açıklamaya göre, AKP’nin yeni Tam Gün Yasasında nasıl çark ettiklerini anlattı.
Çıray: kendilerine var, vatandaşa gelince yok
Haberler / Politika
24 Mart 2013 Pazar 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Dr. Aytun Çıray basın açıklamasında AKP’nin açıkladığı yeni Tam Gün Yasasına göre; üniversite hocaları mesai saati dışında çalıştıkları hastanelerde özel hasta kabul edebilecekleri gibi kurumların izniyle dışarıda da çalışabilecekler. Ancak, imzalanacak bu sözleşme uyarınca, hocanın dışarıdaki çalışmasından elde edeceği gelirden üniversite hastanesi de pay alacak. Bu durumda hastalar ceplerinden “Hoca farkı” ödeyecekler. Bu doçentler için 100, profesörler için 200 lira olarak düşünülüyor. Dedi.

CHP itiraz etti, Anayasa Mahkemesi iptal etti..
Dr. Aytun Çıray, Partimizin müracaatı üzerine Anayasa Mahkemesi, hekimlerin muayenehane açmasını yasaklayan 650 sayılı KHK'nın, devlet, üniversite hastaneleri, TSK, GATA gibi değişik kurumlarda çalışan hekimlere çalışma yasakları getiren 38, 39, 40,41. maddelerini ''Yetki Kanunu kapsamına girmediğinden''iptal etmişti, İptal edilen bu maddelere göre öğretim üyelerine sadece eğitim yetkisi veriliyor ancak hasta muayene etme ve ameliyat etmeleri yasaklanıyordu. dedi

Kendilerine Var, Vatandaşa Gelince Yok!
Çıray, Sayın Başbakan "Tam gün" yasası yüzünden istifa eden doktoru getirtip devletin hastanesinde ameliyatını yaptırarak kendi savunduğu "Tam gün" yasasını ihlal etmişti, aynı şekilde eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ında Tam Gün yasasını eşi için ihlal ettiğini vurgulayarak, “Vatandaşın doktor seçme hakkını elinden alanların kendilerinin bu hakkı kullanması ne ahlaka ne vicdana sığar."' Dedi ve ekledi bunların sağlık politikaları mehter marşına döndü. Mecburi hizmette de böyle yapmışlardı. Önce tamamen kaldırdılar sonra davul zurna ile tekrar getirdiler. dedi.

Halkın Sağlığı Rant ve Ticaret Aracı mı'
Çıray açıklamasında, Zamanın Sağlık Bakanı Akdağ ve Başbakan "Tam Gün" yasası için "Bu bizim üniversitelerimizde eğitimi katleden bir şeydir. Rantın ve ticaretin devam etmesini isteyenlerle istemeyenlerin mücadelesi bu." Demişti. “Şimdi soruyoruz, Tam gün yasasında geri adım atarak rantı ve sağlık ticaretini geri mi getiriyorla? Üniversitelerde tıp eğitiminin kalitesini de bozan bu sistem ile yetişen öğrenciler ne olaca? Hastalarımızın hayatını tehlikeye sokan bu uygulamalardan vicdan azabı duyacaklar mı'” diye sordu.

Katılım payı adı altında milletimizi soymaktan vazgeçin...
Dr. Aytun Çıray açıklamasının devamında, “getirdikleri yeni sistemle bir süredir vatandaşın cebinden aldıkları katılım paylarına bir yenisini daha eklediler. Böyle uyduruk çözümler bulup sistemi daha da dejenere edeceklerine, uzman doktorlarımıza mesleklerinin değerine uygun bir maaş versinler, onların hastanelerimizde tam zamanlı hizmet vermelerini sağlasınlar. Tüm doktorlarımız için emekliliklerinde insanca yaşamaya devam edebilecekleri bir ücret politikası uygulasınlar. Böylece hastalarımızın insanca sağlık hizmeti almalarını sağlayabilirler.” Dedi.
Dr. Aytun Çıray AKP iktidarıa bir çağrı da bulunarak, “Katılım payı adı altında milletimizi soymaktan vazgeçin. Bu ayıptır! Devlet kendi hastasını soymaz.” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası