Ege Postası
Geri

Cittaslow ekibi Köy Hareketi başlatıyor

Merkezi İtalya’da bulunan yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı Cittaslow (Sakin Şehrin) Türkiye’deki üyeleri İstanbul’da bir araya geldi.
Cittaslow ekibi Köy Hareketi başlatıyor
Haberler / İzmir
27 Aralık 2012 Perşembe 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  2013 Cittaslow Genel Kurulu’na Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar öncülüğünde ev sahipliği yapacak olan8 kent, hedefleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

İstanbul The Marmara Taksim Hotel’de gerçekleşen basın toplantısına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Taraklı Cittaslow Temsilcisi Şahin Akı katıldı.

Toplantıda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Cittaslow’ların Türkiye hareketinden bahsettiği konuşmasında “Biz 3 CHP’li, 3 AKP’li 1 DP’li ve 1 bağımsız olmak üzere sekiz belediye başkanı Türkiye’ye yeni bir yerel kalkınma modeli sunmak için çalışıyoruz. Cittaslow yolculuğunda akademisyenlerden oluşan Bilim Komitesi’nden destek alıyoruz. Buradaki belediye başkanlarının hiçbirisi parke taş döşeyerek, çöp toplayarak temel belediyecilik hizmetlerini yerine getirerek belediyecilik hizmeti yaptığını iddia etmiyor. Hepimiz kentin yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz” dedi.

ORADA BİR KÖY YOK UZAKTA

Cittaslow Türkiye olarak yeni bir hareket başlatacaklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer “Büyükşehir yasasıyla birlikte 16 Bin köy kapanacak. Biz Seferihisar Belediyesi olarak ilçemize bağlı dokuz köyde bir imza kampanyası başlatarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Köylerle ilgili bir manifesto hazırladık ve adını Geleceğin Köyleri koyduk. Köylerimizin kapanmaması için büyük bir mücadele başlatıyoruz” dedi.

Tunç Soyer sözlerini “7-8-9 Haziran 2013 tarihlerinde 27 ülkeden 160 Cittaslow kentinin belediye başkanı Seferihisar’da bir araya gelecek. Türkiye’deki 8 Cittaslow belediyesi bu toplantıya ev sahipliği yapacak” diyerek tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası