Ege Postası
Geri

Çocuk ihmali ve istismarında düşündüren tablo

ÇOCUK İhmal ve İstismarına Yönelik Balkan Ülkeleri Epidemiyolojik Araştırması sonuçları, çocuk istismarında vahim tabloyu ortaya koydu. İzmir, Zonguldak ve Denizli illerinde 11-13-16 yaş gruplarına yönelik gerçekleştirilen araştırmada toplam 7 bin 540 çocuğa ulaşıldı. Araştırmaya göre çocukların yüzde 78.6'sı birden fazla istismara maruz kaldığını beyan etti.
Çocuk ihmali ve istismarında düşündüren tablo
Haberler / İzmir
15 Ocak 2013 Salı 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Sekiz Balkan ülkesi ile birlikte Türkiye'nin de katıldığı Avrupa Birliği Projesi Çocuk İhmal ve İstismarına Yönelik Balkan Ülkeleri Epidemiyolojik Araştırması sonuçları açıklandı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün destek verdiği Acil Ambulans Hekimleri Derneği ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ortaklığında düzenlenen 'Çocuk İhmal ve İstismarı Ulusal Konferansı' Ege Üniversitesi Muhittin Erel Amfisi'nde gerçekleştirildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan ve aynı zamanda projenin koordinatörü Dr. Zeynep Sofuoğlu, 40 ay süren araştırmanın amaçları, yöntemi ve organizasyonu hakkında bilgiler verdi. İlk hedef olarak 11-13-16 yaşlarındaki okula devam eden çocuklarda, ikinci hedef olarak ise aynı yaş gruplarında okulu bırakmış çocuklarda çocuk istismarı haritasının ortaya çıkarılmasının amaçlandığını anlatan Sofuoğlu İzmir, Zonguldak ve Denizli İllerinde 11-13-16 yaş gruplarına yönelik gerçekleştirilen araştırmada toplam 7 bin 540 çocuğa ulaşıldığını açıkladı. Araştırmaya göre çocukların yüzde 78.6'sı birden fazla istismara maruz kaldığını beyan etti. Diğer taraftan çocukların yüzde 70.4'ü psikolojik, yüzde 58.1 fiziksel istismara maruz kaldıklarını, yüzde 42.4'ü ise ihmale uğradıklarını belirtti. 16 yaş grubundaki çocuklar, en çok istismara uğrayan yaş grubu olarak dikkat çekti. Bu sonuçlar, çocuk ihmal ve istismarı sorununun ciddiyetini ve acil çözüm beklediğini gözler önüne serdi.

Araştırma sonuçlarının ayrıntılı bir şekilde değerlendirildiği 'Çocuk İhmal ve İstismarı Ulusal Konferansı'nda söz alan proje yetkilileri araştırma sonucunda ortaya çıkan bilimsel verilerin, çocuk ihmal ve istismarı konusuna dikkat çekeceğini ve bundan sonraki çalışmalara da ışık tutacağını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası