Ege Postası
Geri

Yanlış teşhis için, hastaneden 55 bin lira tazminat istiyor

İZMİR'de yaşayan Aygül Ünay, geçirdiği ameliyat sonrası rahatsızlığının sürmesi üzerine gittiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, kendisine 'Akut Lenfoblastik Lösemi' (ALL) yanlış teşhisi konulduğunu, bu yüzden psikolojisinin bozulduğunu öne sürerek, 55 bin lira tazminat talep etti.
Yanlış teşhis için, hastaneden 55 bin lira tazminat istiyor
Haberler / İzmir
14 Ocak 2013 Pazartesi 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Bayraklı'da oturan 29 yaşındaki Aygül Ünay, geçen yıl ekim ayında damar tıkanıklığı nedeniyle gittiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat oldu. Ameliyattan 24 gün sonra göğüs ağrısı ve sıkıntı hissi belirtileri ve dikişlerin bulunduğu yerdeki akıntı nedeniyle aynı hastanenin acil servisine gitti. Aygül Ünay'ı muayene eden nöbetçi doktor, 'dikişlerin açılması gerektiğini, kaynamanın iyi olmadığını' söyledi. Sabah 07.30'a kadar hastanede kalan Ünal'a iddiaya göre 'Akut Lenfoblastik Lösemi' tanısı konulup, bilgisayar kaydına bu şekilde girildi.

DEPRESYONA GİRDİ

Aynı hastanede taşeron firmada bilgi işlem biriminde çalışan Aygül Ünay, kendisine konulan tanıyı öğrenince sarsıldı. Ünay, kanser olduğu kanısıyla da işyerine vermek üzere istifa dilekçesini hazırladı. Bir çeşit kanser türü olan tanı yüzünden depresyona girdiğini belirten Ünal, olayı öğrenen ailesinin de zor günler geçirdiğini belirtti.

MEMUR YANLIŞLIKLA YAZMIŞ

Aygül Ünal, bu arada başka doktorlara gidip testler yaptırdı. Yapılan kontrollerde genç kadının kanser olmadığı belirlendi. Hastanede kayıt yapan memurun bilgisayara yanlışlıkla 'Akut Lenfoblastik Lösemi' tanısını girdiği anlaşıldı. Kanser teşhisinin yanlışlıkla yazıldığını öğrenene kadar çok ağır bir bunalım geçirdiğini söyleyen Aygül Ünay, Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği'ne avukatı Hacı Hakan Ağcakanat aracılığıyla noter kanalıyla ihtarname çekip 50 bini manevi, 5 bini maddi toplam 55 bin lira tazminat istedi. Avukat Ağcakanat gönderdiği ihtarnamede şöyle dedi:

"Hiçbir kişi veya kurumun bu şekilde yanlışlıklar yaparak müvekkilime psikolojik travmayı yaşatmaya hakkı yoktur. Müvekkilim, güzel ve neşeli geçen hayatının bir noktasında, kabus gibi günler yaşamış ve hiç sebep olmadığı halde kanser olduğunu öğrenerek dünyası yıkılmıştır. Müvekkil amansız bir hastalığa yakalandığını zannederek hayatı zindan olmuş iken, hastane yetkilileri kendisine 'Pardon, biz kayıtları yanlış girmişiz. Olur böyle şeyler' demiştir. Acısını biraz olsun hafifletmek için manevi zararının karşılanmasını istiyorum."

Ağcakanat, dilekçenin sonunda yasal süre içinde talep ettikleri paranın ödenmemesi halinde tazminat davası açıp, suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti.

AKUT LENFOBLASTİK LÖSEMİ (ALL)


Lökositleri oluşturan hücrelerden lenfositler, kemik iliğinde bu serinin genç hücreleri olan lenfoblastlardan meydana gelirler. Akut lenfoblastik lösemi lenfoblastların anormal bir şekilde kontrolsüz ve aşırı çoğalmasından oluşur. Lenfoblastlar kemik iliğinde çoğalır ve buradan kana ve beyin- omurilik gibi diğer organlara geçer. Lenfoblastların olgun hücreler (lenfosit) meydana getirememeleri nedeniyle bağışıklık sistemi bozulur. Biriken lenfoblastlar eritrosit, granülosit ve trombosit gibi diğer olgun hücrelerin yapılmasını da bozarlar. Bu nedenle kansızlık, lökopeni ve trombositopeni meydana gelir. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası