Ege Postası
Geri

Comenius programı için 10 ülkeden 20 öğrenci Samsun’a geldi

Okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen hayat boyu öğrenme programı (Comenius) kapsamında 10 ülkeden 20 öğrenci Samsun’a geldi. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda bir hafta sürecek programa katılan...
Comenius programı için 10 ülkeden 20 öğrenci Samsun’a geldi
Haberler / Güncel
27 Eylül 2013 Cuma 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen hayat boyu öğrenme programı (Comenius) kapsamında 10 ülkeden 20 öğrenci Samsun’a geldi. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda bir hafta sürecek programa katılan Romanya, Macaristan, Polonya, İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan gelen öğrenciler, İlkadım Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte buluştu.

    Belediyenin Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, canlı müzik eşliğinde eğlendirildi. İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Seven ile Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Salih Şener’in ev sahipliği yaptığı etkinlikte yabancı öğrenciler, Samsun’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi arzuladıklarını ifade eden okul müdürü Şener, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

    Kültürlerin kaynaşmasını her zaman önem verdiklerini söyleyen İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Seven ise "Kaynaşma ile kentlerin olumlu yönde ilerlediğini bilen bir belediyeyiz. Bu nedenle bu tür ziyaretlerin önemli olduğuna inanıyoruz. Ayrıca birbirlerini iyi tanımaya başlayan kültürler güzellikleri de birbirlerinden öğrenme imkanına fırsat buluyorlar. Gelen ziyaretçilerimizin de uyguladıkları proje kültür alış-verişinde atılan ilk adımların ilçemize ve kentimizin tanıtımı açısından güzel şeyler getireceğine inanıyorum. Samsun'un yöresel kültürü ve geleneklerini anlatma imkanı bulduk. Kültür elçileri olan öğrencilerimizi bu program dahilinde Acem Tekkesinden ağırlamaktan memnun olduk." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası