Ege Postası
Geri

Stratejik plan, Samsun’u Karadeniz Havzası’nın ekonomi merkezi yapacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, odanın 2013-2017 dönemi stratejik planını açıkladı. Başkan Murzioğlu, 4 yıllık süreçte...
Stratejik plan, Samsun’u Karadeniz Havzası’nın ekonomi merkezi yapacak
Haberler / Güncel
27 Eylül 2013 Cuma 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, odanın 2013-2017 dönemi stratejik planını açıkladı. Başkan Murzioğlu, 4 yıllık süreçte Samsun ekonomisini büyük ölçüde güçlendiren önemli çalışmaların gerçekleşeceklerini kaydetti.

    Odanın meclis salonunda gerçekleşen eylül ayı olağan meclis toplantısında 2013-2017 dönemi stratejik plana ilişkin sunum yapan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kent ekonomisi için odanın yeni vizyonunu anlattı. Üyelere kaliteli ve hızlı hizmet verici, hataları en az indirici, tüm şartlara uyarak sürekli iyileştirmeyi amaç edinici kalite politikasını hayata geçireceklerini dile getiren Murzioğlu, devam eden projelerin ise hızla tamamlanması noktasında büyük çaba sarf edeceklerini söyledi.

    2017’de odaya faal üye sayısının 6 bin 500’den 8 bin 500’e yaklaşacağını tahmin ettiklerini aktaran Murzioğlu, “2013 yılında 5 milyon 200 euro olan bütçemizin 2017’de 9 milyon Euro'nun üzerine çıkacağını düşünüyoruz. 3 yıldır 47 olan personel sayımız 60’a, iş gezileri 7’den 20’ye, fuar katılımları ise 14’ten 23’e çıkacak. 2013 yılı için 36 eğitim programı düzenlenmişti. Bu 2017’ye kadar 50’ye çıkacak. Yayınları ise 5’ten 20’ye çıkarmayı düşünüyoruz. Bu süreçte Karadeniz Bölgesi’ndeki öncü ve liderlik konumumuzu muhafaza etmek ve STSO’yu Karadeniz Havzası’nda etkin ve uluslararası aktör haline getirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

    Samsun gündeminde olan ihracat, marka, fuar ve kongre, turizm, alışveriş, lojistik, inovasyon ve sağlık şehri projelerine katkı vermeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Murzioğlu, “Samsun’u ihracat şehri haline getirmek için Samsun İhracat Platformu kuracağız. Bunun yanı sıra ülke günleri programları, ihracat eğitimi ve danışmanlığı, değerlendirme toplantıları, uluslararası fuar organizasyonları, ulusal ve uluslararası fuarlara stand bazında katılım, ikili görüşme organizasyonları, elektronik portal, ihracatçılar kataloğu hazırlama, pazar araştırmaları gibi birçok çalışma yapacağız.

    Marka Şehir Samsun vizyonu için marka şehir Master Planı hazırlayacaklarını söyleyen STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Fuar ve Kongre Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte de kentin geçmişteki özlemine yeniden kavuşacağını kaydetti. Lojistik Kenti Samsun vizyonunun önemine değinen Murzioğlu, “Samsun Lojistik Köyü proje çalışmalarını sürdüreceğiz. Samsun Lojistik Köyü için önerilen arazinin satın alınmasına çalışıyoruz. 500 bin TL ot parası verdik. Satın alınması gerçekleştiğinde sektörün hizmetine sunacağız. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla proje, kentin geleceği için çok güzel ve faydalı sonuçlar doğuracak. Bunun yanında karayolu ve havayolu ulaşımının geliştirilmesi, uçuş noktalarının çeşitlendirilmesi, demiryolu ulaşımının modernize edilmesi ve varış noktalarının çeşitlendirilmesi, ulusal hızlı tren projelerine Samsun hattının entegrasyonu, denizyolu ulaşımının ve liman hizmetlerinin geliştirilmesi, Kavkaz ve Wiking gibi uluslararası projelerle entegrasyon, depolama altyapı ve hizmetlerinin geliştirilmesi gibi çalışmalar da yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

    Samsun Fuar Kongre Merkezi, Teknopark, Avrupa İşletmeler Ağı, Urge, Akredite Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı, İhracat Master Planı ve Ülke günleri projelerinin devam ettiği bilgisini veren Başkan Murzioğlu, “Samsun teknopark çalışmaları devam ediyor. Teknoparkın tamamlanmasıyla üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerini sergileyeceğiz. TÜBİTAK, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB Ar-Ge desteklerinden üyelerimizin daha fazla yararlanmalarını sağlayacağız. Odamız Genç Girişimciler Kurulu’nun ınnovasyon alanındaki çalışmalarına destek verecek, yeni ürün patent, faydalı model, endüstriyel tasarım tescili konusunda girişimcilere katkı sağlayacağız. İmalatçı firmalarımızın patent ihlali gibi konularda sorun yaşamamaları için eğitim ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası