Ege Postası
Geri

Çubuk kraker mi ki yedirmiyorsun

CHP lideri gurup konuşmasına Gezi Parkı olaylarına değindi ve Başbakanlık danışmanı Yalçın Akdoğan'ın 'Başbakan'ı yedirmeyiz'sözlerine yanıt verdi..
Çubuk kraker mi ki yedirmiyorsun
Haberler / Politika
4 Haziran 2013 Salı 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.İşte CHP liderinin açıklamalarının satır başları...

 SAYGI GÖSTERİN!

 "Huzur ve barış içinde yaşamak ortak hedefimizdir. Hepimizin sorumlukları var, sokakta yürüyen sade yurttaşın da bakanların da başbakanların sorumlulukları var. Blinçli yurttaş olacağız ki sorumluluklarımızın ayırdına varacağız. Ülkemize komşumuza karşı sorumluklarımız var. Bazen hiç bilmediğimiz duymadığımız alanlarda oluşan olaylara da üzülürüz.

İstanbul'da Gezi Parkı diye bir alan var. Taksim'in göbeğinde avuç içi kadar kalmış bir alan. Buraya yapı yapacağız diyorlar. İstanbullu diyor ki ben buradaki doğaya sahip çıkmak istiyorum. Buna da saygı göstermeniz lazım. 76 yaşında başı örtülü kadın gelmiş eylemcilere destek veriyor.

 ELLERİNDEN KİTAP VAR

 O gençler orada ellerinde silah yok bomba yok, ellerinde kitap var şarkı söylüyorlar ve orada çadır kurmuşlar. Güzel. İş makinalarıyla kazı başlayınca müdahale ediyorlar. 30 Mayıs sabahı polislerle baskın düzenliyorlar. Siz bir düşman ülkesine mi giriyorsunu? En haklı eylemlerini yapıyorlar. Ağaçlarının altında nöbet tutuyorlar. Siz sabahın beşinde yüzlerce polisle baskın düzenliyorsunuz. Ertesi gün aynı eylem bir kez daha oluyor toplumun vicdanı kanıyor ve toplum Taksim'e akıyor. Bu toplum haksızlığa karşı çıkıyor.

 BİZ PLANLAMADIK, DERS ÇIKARDIK!

 Ne olacak size bu eylemlerden. Demokrasi ile yönetilen bir hükümete tepki çok normaldir. Sonra ne oldu dalga dalga eylemler bütün Türkiye'ye yayıldı. Taksim'e gittim. Mitingimizi iptal ettik ben de 18.00 sıralarında Taksim'e gittim. Önce size taksimi anlatayım. HAyatımda hiç bir zaman bu kadar genci bir arada görmemiştim. Yüzlerce miting yaptık ama bu kadar genci hiç bir partinin toplantısında görmedim. Gençlerin tamamı özgürlük ve demokrasi istiyor. Her partiden her kimlikten insanlar vardı orada. Bu tabloyu siyasetçilerin çok iyi okuması lazım. Biz de CHP olarak ders çıkarmalıyız. Onların tepkilerini dikkatle dinlemek zorundayız.

 Eğer biz siyaseti sağlıklı okursak gençleri dinlersek onların neler isteyip istemediğini iyi anlarsak Türkiye'nin geleceğine parlak bir ayna tutmuş oluruz. Taksim Meydanı'nda CHP toplandı..Hayır.. Eylemleri CHP planladı..Hayır.

 Olayları sağlıklı yorumlayamayanların topu başka yere atma çabasıdır bunlar. O gençlerin tamamının gözlerinden öpmek istiyorum.

 YENİ BİR GENÇLİK GELİYOR

 Yeni bir pencere açıldı ve yeni bir gençlik geliyor.Siz demokrasiyi baskı unsuru olarak görürseniz eylemleri sonlandıramazsınız.

 Başbakanlık koltuğuna bu millet sizi oturttuysa akılla mantıkla bu ülkeyi yöneteceksiniz. Toplumda kutuplaşmalara yol açmamalısınız.

 Her yurttaşım sorumluluğu var ama başbakanın sorumluluğu daha fazladır. İnatla dayatmayla ülke yönetilmez. Gençler demokrasi özgürlük istiyor, demokrasiyi özgürlüğü vereceksiniz.

 MEDYA SINIFTA KALDI

 Özgürlüğün temel aksı vardır omurgası vardır, o omurganın adı medyadır. Son olaylarda çok üzgünüm medya sınıfta kaldı.Türkiye olayları yurt dışındaki televizyonlardan ve bir iki kanaldan izledi. Bir başbakan özgürlük alanını genişletmek zorunda. Sopayı gösterirseniz toplum başka yerlerden bilgi alır başka medya yaratır onun adı da sosyal medya olur. Bu arada medya çalışanlarını eleştirmek ayrı medyayı ayırmak ayrı.

 HANİ ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ VERİYORDUN!

 Bir başbakan çıkıp 'twitter baş belası' diyor. Özgürlük mücadelesi verdiğini söyleyen birisi bu açıklamayı yapamaz hakkı da yoktur yetkisi de. Baskı kurarsanız enerjiyi biriktirirsiniz ama özgür ortam yaratırsanız enerjiyi alırsınız. Her siyasal görüşten insan vardı ama hepsi birbirine saygılıydı.

 GİDERSİN VE GİDECEKSİN!

 İşte yeni Türkiye bu. Türkiye demokrasi ve özgürlük istiyor. Bir sağ duyulu ses var. İletişim teknolojilerinin ulaştığı bir dönemde hiç bir kapalı yönetimin ayakta kalması söz konusu olamaz. Özgürlük alanını genişletirsen hiç bir şey olmaz ama kapalı rejim oluşturmaya çalışırsan gidersin ve gideceksin.

 AKP’ye oy veren yurttaş bizim yurttaşımız biz onları da seviyoruz. Onlar bu ülkenin onurlu insanları. Herkes şu veya bu gerekçeyle bir partiye oy verebilir.Ne demek. Yani talimat vereceksin meydanlara çıkacaklar ve Türkiye savaş alanına dönecek. Yakışır mı bu'

 Ayyaş çapulcu diye şeyler söyleyemez. Bu ülkenin her bireyi onurlu vatandaştır. Her bireyine saygı göstermez zorundayız. Kimliği rengi inancı ne olursa olsun bu ülke yaşıyorsa benim kardeşimdir. Ona her zaman saygı duyacağım ben. “Hangi ana baba kızının birinin kucağına oturmasını ister”… Bir başbakanın ağzından şöyle bir cümle çıkamaz.

 NASIL BİR HINÇTIR BU!

 Eminim çocuk sahibi her annenin saçları diken diken olmuştu. Bu cümleyi nasıl kullanırsın.Böyle bir anlayış olabilir mi. Nasıl bir hınçtır bu' Bir ülkede vatandaşın seçimle görev verdiği birisinin insana saygı duyması lazım.

Rize’de bana yumurta attılar bana sordular davacı mısın diye hayır dedim. Yumurtayı atan adamı aradım davadan vazgeçtiğimi söyledim senin demokratik tepkindir sana saygı duyuyorum dedim. AKP’ye oy veren bütün kardeşlerime sesleniyorum. Sayın Başbakan’a az önce utanarak okuduğum cümlesine sandıkta tepki vermek her şeyden önce sizin görevinizdir.Orantısız güç kullanıldığı için soruşturma açıldıysa sorun yok. açılmadıysa görevi ihmal var. 

Vali ve emniyet müdürleri vatandaşa saygılı kibar davranacaksınız. Bizim vatandaşımız bıçak kemiğe dayanmadıkça sesini çıkarmaz.

  YAŞAM TARZINA KARIŞMAYIN

 Halk huzur istiyor, özgürlük istiyıor, ayrıştıran değil birleştiren bir üslup istiyor. Halk neyi istiyorsa emin olun doğruyu istiyor. Yaşam tarzına müdahaleyi halk istemiyor. Kaç çocuk doğuracak, nasıl doğuracak,.. Ya Allahınızı severseniz sizin başka bir işiniz yok m? Parkta niye öyle oturuyorlar, sana n? Bu gençler neden ayakta bir sorsun onlar? Kendi yaşam tarzlarımıza müdahale etme diyorlar. Sen de ben de bu gençlere saygı göstermemiz lazım. Gençler geleceğimiz güvencemiz ve onlarla onur duymamız lazım. Onları suçlamak ve biber gazıyla onları süpürüp atmak hiç bir şey kazandırmaz bu ülkeye. Onlar eğer eylem yapıyorlarsa ülkenin güvenliği için yapıyorlardır.

 ÇUBUK KRAKER Mİ Kİ YEDİRMİYORSUN

 Başbakanlar her şeyi bilmek zorunda değildir. Eğer her şeyi biliyorum diyorsa hiç bir şeyi bilmiyor demektir. Başbakanın danışmanlarına sesleniyorum, Başbakan çubuk kraker mi ki yedirmiyorsun'

 CHP olarak hepimize düşen bir görev var. Bu tablodan hepimiz ders çıkarmalıyız ve hepimiz çok iyi ders çıkarmalıyız. Gençler Türkiye ve siyasetine ders verdiler. Sayın Başbakan basın açıklamasında bir açıklama yaptı: Türkiye'de parlamenter sistemi tıkır tıkır işliyor bu başkanlık hayali nereden

Biz ne baasçıyız ne de Esad'çıyız, biz Türkiye'yi seviyoruz. geliyor böyle.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası