Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı'ndan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’a hareketi öncesi havalimanında açıklama yaptı. Erdoğan, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a ABD'de açılan dava için, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bir adımdır. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Başkan Yardımcısı olacağı iddialarına da "Bundan sonra bu diyaloğun devamı Türkiye'nin geleceği açısından önem arz etmektedir. Bu görüşmeler devam ederken her şey olabilir" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı'ndan önemli açıklamalar!
Haberler / Güncel
8 Eylül 2017 Cuma 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Önemli bölgesel meseleleri istişare edeceğiz. Arakan'da yaşanan dramın son bulması için çok taraflı bir diplomasi yürütüyoruz. 20'yi aşkın liderle telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Ailece eşim, oğlum ve bakanlarımız Bangladeş'e sığınanları ziyaret ettiler. Yavaş da olsa netice almaya başladık. Şu andaki çadır kampların yaşanır durumu yok. Bir toplantı gerçekleştirmeyi önerdik. Bir çok ülke de bu teklifimize destek oldular. Yapılacak bu toplantıyla akan kanın durması için inşallah önemli bir adım atacağız.15 Temmuz sonrası ülkemizi ilk ziyaret eden değerli arkadaşım Nazarbayev olmuştur. Kazakistan'ın bu kadirşinaslığını unutmayacağız.


AB'YE ÜYELİK VE MERKEL'İN AÇIKLAMALARI

Bu açıklamalara yabancı değiliz. Maalesef 15 yıldır bizi hep bu açıklamalarla oyaladılar. Türkiye'deki referandum öncesinde Avrup aülkelerinin bizlere takındığı tavır açık net ortadaydı. Şahsım başt aolmak üzere bakanlarımıza ülkelerine giriş izni vermediler. Bu onlarla alakalı bir şey değildi. Bu ülkemizdeki bir referandum sürecine orada yaşayan soydaşlarımızın demokratik haklarını o ülkede özellikle kullanma hakkıydı. Buna dahi müsaade etmediler ama terör örgütlerinin önde gelenlerine Batı kendi ülkelerinde kampanya yapmalarına müsaade etti. Fakat bize karşı olumsuz davranışları oldu. Şu anda da kendi içlerinde birbirlerine girdiler. Yatıyorlar kalkıyorlar AK Parti, Erdoğan... Erdoğan'a vurmak size oy mu kazandıraca? Artık Türkiye bir çok şeyi aşmış vaziyette. Bu ufku Türkiye aştığı için bunlar rahatsız oluyor. Bundan sonraki hedef 2023'tür.


ZAFER ÇAĞLAYAN'A AÇILAN SORUŞTURMA

Bu konu çok ilginç bir konu. Şu anda bunu hukuki bir mantık içinde yorumlamak mümkün değil. Burada eski Ekonomi Bakanımıza atılan adımı ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Bir iddia ortaya koymuş değiller. Neymiş İran'a yaptırımları delmiş. Biz İran'a böyle bir yaptırım kararı almadık ki. Dolayısıyla atılan adımlar tamamen siyasi. Amerika'nın bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Zarraf olayı da öyledir. Halk Bankamızın Genel Müdürü Hakan beyin olayı da öyledir.

ABD'DE KORUMALARA DAVA

Eğer hukuk sisteminiz adil işlemiyorsa bu sıkıntılar o pis kokuları getirir. Bu ABD'nin düştüğü aczi gösteriyor.

ALMANYA'DA ERDOĞAN AFİŞLERİ

Orada ADD adında bir parti kuruldu kuranlar da soydaşlarımız. Onlar da ismimizi büyük ihtimalle oradaki Türkleri birleştirici bulması açısından kullanıyor olmuş olabilirler. Onların gücüne bizim portremiz güç katacaksa hayırlı olsun derim. Keşke Almanya'nın tümünde seçime katılabilseler. Ama bu bir adımdır. Hiç korkmayacaklar kendilerini ortaya koyacaklar.

BAHÇELİ'NİN BAŞKAN YARDIMCISI OLACAĞI İDDİALARI

Bunların hepsi suyu bulandırmaktan başka işe yaramıyor. Bunlar doğmamış çocuğa don biçiyor. Herkes yerini konumunu bilsin. Biz Türkiye'de siyaset yapıyoruz. Partimiz şu süreçte Sayın Bahçeli ile güzel bir diyalog içinde oldu. Bundan sonra bu diyaloğun devamı Türkiye'nin geleceği açısından önem arz etmektedir. Bu görüşmeler devam ederken her şey olabilir. Ana muhalefet partisi Kandille irtibat kuruyor bunlarla ilgilenmiyorlar da yerli milli liderlerle diyalog niye rahatsız ediyo? CHP ve HDP'nin yerli ve milli bir yanı yok. Bunlar bu ülkeye saldıranlarla Batı'ya dünyaya şikayet etmek suretiyle koalisyon halindeler. Ana muhalefet partisinin lideri çıkmış SİHA'lar sivilleri vurmuş. Nerede o siville? SİHA'lar teröristleri vuruyor. Bunlar ölen teröristleri savunur hale geldiler. Tek farkınız var siz CHP'siniz onlar HDP. Ama sizin yerlilik millilik diye bir özelliğiniz yok. Hangi merciye müracaat ederlerse etsinler terörle mücadelede bir kişi kalmayana kadar devam edeceğiz.(POSTA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası