Ege Postası
Geri

Cumhuriyet Üniversitesi Hamile Eğitim Merkezi bir yılını kutladı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından açılan ve bir yılını dolduran 'Hamile Eğitim Merkezi Gebe Eğitim Programı' çerçevesinde kutlama programı düzenlendi.CÜ...
Cumhuriyet Üniversitesi Hamile Eğitim Merkezi bir yılını kutladı
Haberler / Genel
25 Haziran 2013 Salı 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından açılan ve bir yılını dolduran 'Hamile Eğitim Merkezi Gebe Eğitim Programı' çerçevesinde kutlama programı düzenlendi.

CÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dr. Hikmet Boran Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meral Çetin, Merkezin 2003 yılında altyapısının hazırlandığını belirterek, “Biz eğitimlerin ücretsiz olarak yapılmasını sağlamak için hazırlıklarımızı tamamladık. O dönemlerde eğitimler özel sektör elindeydi ve eğitim hastanelerinde bu uygulama yoktu. Yıllarca bu eğitimleri amatörce yaptık. Bin yıl önce bu işi güzel bir ekip yapmaya başladı. Bundan da son derece mutluyum. Bu ekip 1 yıldır gebe anneleri hazırlıyorlar. Eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Eğitim Hemşiresi Meral Karataş ise 1 yılda 5 grup anne adayına eğitim verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Bu 5 gruba 7 hafta boyunca ‘Gebeliğin Oluşumu ve Anne Sağlığı, Gebelikte Beslenme, Annelik Rolü ve İletişim, Doğuma Hazırlık ve Doğum, Bebek Beslenmesi (Emzirme), Bebek Bakımı, Doğum Sonu Kadın Sağlığı ve Aile Planlaması’ konularında eğitim verildi. Bu eğitimlerin ardından bir veri formu hazırladık. Doğum yapan annelerimizin Yüzde 52’si sezaryen ile doğum yaparken Yüzde 48’si normal doğum yaptı. Annelerimizin Yüzde 81’i doğum sonrası bebeklerini hemen emzirmeye başladı. Eğitim alan annelerimizin Yüzde 57’si hastanemizde doğum yaptı.”

Eğitime katılan anneler adına konuşan Gülendam Hasbek ise hamile olduğunu öğrendikten sonra yaşadığı endişelerden bahsederek, “Doğuma hazırlık kursunu duydum ve başladım. Eğitimler, bana korkum nedeniyle hissedemediğim annelik duygusunu yaşamamı sağladı.” ifadesini kullandı.

Eğitimlere katılan ve bebekleri ile programa katılan annelere ise çeşitli hediyeler verildi. Programa Başhekim Prof. Dr. Ferhan Candan, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ekber Şahin, öğretim üyeleri, doktorlar, hemşireler ve eğitime katılmış olan anneler ile bebekleri katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası