Ege Postası
Geri

Sürücü kursları ve okullarda yaya önceliği anlatılacak

‘Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi' kapsamında emniyet, milli eğitim ve sürücü kursları personeline eğitim verildi. Eğitim kapsamında eğitici sertifikası alanlar, kurumlarında yaya önceliğini anlatacak. Antalya Valiliği koordinesinde,...
Sürücü kursları ve okullarda yaya önceliği anlatılacak
Haberler / Genel
25 Haziran 2013 Salı 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi' kapsamında emniyet, milli eğitim ve sürücü kursları personeline eğitim verildi. Eğitim kapsamında eğitici sertifikası alanlar, kurumlarında yaya önceliğini anlatacak.

Antalya Valiliği koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Antalya'da Yaya Önceliği ve Güvenliğini Sağlamak İçin Hayat Boyu Öğrenme Projesi’ kapsamında ‘sertifikalı eğitici eğitimi programı’ Dedeman Otel’de başladı. İki gün sürecek programda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel sürücü kursları personelinden oluşan 75 kişiye ‘Yaya Öncelikli Kent Antalya Projesi' kapsamında eğitim verilecek. Eğitimde, yol vermek, yaya geçitlerine dikkat edilmesi ve şehirde yaya farkındalığı oluşturulması ele alınacak. Program sonunda eğitici sertifikası alan personel de okullarda, emniyet müdürlüğü bünyesinde ve sürücü kurslarında yaya önceliğini anlatacak.

Sertifikalı eğitici eğitimi programının açılışında konuşan Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, projenin uygulanabilirliğini yükseltmek amacıyla 10 kişinin yurt dışında yaya önceliği kapsamında eğitim aldığını ifade etti. Yüksel, sertifikalı eğitici eğitimi programı kapsamında 75 kişiyi bu kişiler tarafından eğitim verileceğini belirtti. Artan araç sayısına bağlı olarak trafik konusunun her geçen gün daha önemli bir hal aldığını belirten Yüksel, burada baş aktörün yayalar olduğunu kaydetti. Antalya’nın turizm kenti olması nedeniyle trafik açısı nedeniyle yoğun olduğunu belirten Yüksel, “Her yıl bizi daha duyarlı olmaya, disiplinli çalışmaya yönlendiriyor. Daha anaokulundan yaşı kaç olursa olsun her vatandaşımıza kadar yaya haklarını anlatmaya ihtiyacımız var. O yüzden projenin öneminden hareketle çok önemli bir misyon sizleri bekliyor. Sertifikaları aldıktan sonra görevleriniz başlıyor. İlgili olduğunuz alanda arkadaşlarınızla oluşturacağınız yol haritası kapsamında çalışmalara başlayacaksınız.” diye konuştu.

“ANTALYA'DA BİNİN ÜZERİNDE FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ VAR”

Vali Yardımcısı Yüksel, Antalya’da binin üzerinde fahri trafik müfettişi olduğunu söyledi. Müfettişlerin polislerin yanı sıra yayaların trafikte daha rahat olması için çalışmalara katıldıklarını belirten Yüksel, “Biz bu tür toplantılarımızda onları da görmek istiyoruz. Karayolları trafik kanunu onlara belli sorumluluk ve haklar veriyor. Dolayısıyla resmi görevlilerimizin dışında, onların da bu tür faaliyetlerimize katabilirsiniz.” dedi.

Projenin ortaklarından olan Antalya Sürücü Kursları Derneği Başkanı Nazmi Acan da projenin trafikte yaya farkındalığı oluşturmak için hazırlandığını söyledi. Proje kapsamında bugüne kadar Kaleiçi, Konyaaltı caddesi ve Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde yaya öncelikli yollar oluşturulduğunu belirten Acan, şunları söyledi: “Buralarda sürücülerin daha dikkatli davrandığını ve yayalara yol verdiğini görüyoruz. Bunun şehre yayılmasını istiyoruz. Eğitimci sertifikası alan arkadaşlarımız, bulundukları okullarda ve müdürlüğün görevlendirdiği okullarda yaya farkındalığı oluşturacak. Emniyet mensupları da eğitimlerini bu şekilde verecek. Biz de sürücü kursları da yaya önceliğini anlatacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası