Ege Postası
Geri

Cumhuriyet'te dönüşüm çevreden başladı

İzmir’de kentsel dönüşüm için “start” bekleyen bölgelerin başında gelen Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde belediye kolları şimdiden sıvadı. Cumhuriyet Mahallesi’nde belediyeye ait 120 bin metrekare alanı yol ve yeşil alan düzenlemesine ayıran Karşıyaka Belediyesi işe Taş Ocakları olarak bilinen mevkiden başladı.
Cumhuriyet'te dönüşüm çevreden başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Eylül 2012 Çarşamba 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR-Cumhuriyet Mahallesi’nde Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin de bulunduğu bölgede çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi ekipleri,  çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarını bir arada yürütüyor. Çevre düzenlemesi çalışmalarında Kültür Merkezi önüne yapılan merdiven, şelaleleri, futbol sahası ve dinlenme alanlarıyla bölgenin yeni çekim merkezi olacak.

Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 5 bin metreküp taş duvar örüldüğünü belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “En eski mahallelerimizden birisi olan Cumhuriyet, hazırladığımız dönüşüm projesi ile yeni imara kavuşacak. Adına yakışır örnek bir mahalle olacak. Uzun süredir projenin onaylanmasını bekliyoruz. Onay çıktığı an dönüşüm de başlayacak. Ancak, bu süre zarfında boş durmayalım dedik ve belediye olarak startımızı verdik. Çevre, yol ve otopark düzenlemeleriyle bölgeyi rahatlatmaya, modern imkanlara kavuşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası