Ege Postası
Geri

DAGAB'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert tepki

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ali Yiğit, Konak Belediye Meclis Üyesi Nimet Haytabay, Buca Belediyesi Meclis Üyesi Seyit Ali Selek, Şair Raif Aras ve izmir’de faaliyet gösteren doğu ve güneydoğu dernek başkanları ile düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen (DAGAB) Genel Başkanı Doğan Bayram, Cumhurbaşkanı’na seslendi.
DAGAB'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert tepki
Haberler / Yerel Politika
4 Haziran 2015 Perşembe 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Ali Yiğit’e, Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği (DAGAB) olarak tam destek verdiklerini belirten Genel Başkan Doğan Bayram, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Iğdır mitingi öncesi 15-20 kadının, sırtlarını dönerek kendisini protesto etmelerine yönelik görüşlerini dile getirdi.
“İNSANLAR KUTUPLAŞTIRILIYOR”
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Iğdır mitingi öncesi 15-20 kadının, sırtlarını dönerek kendisini protesto etmelerini, miting alanındakilere, "Şimdi tabi ne anlama geldiği belli de bizim edebimiz buna müsaade etmez” sözleriyle aktarmıştı. Bu sözlere Başkan Bayram’da bir yanıt vererek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın kadınlarımızdan özür dilemesi lazım. Bir insan siyasi bir partiyi protesto etme hakkına sahiptir. Seçim özgürdür kısıtlayamazsın. İnsanlar özgürce yaşamalı. Siyasi irade de gün geçtikçe insanlar kutuplaştırılmaya çalışılıyor. Okullarda bile sınıf başkanları yandaş olmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
 
“HİÇ KUŞKUM YOK”
Konuşmasına devam eden  Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği (DAGAB) Genel Başkanı Doğan Bayram; “DAGAB olarak Ali Yiğit’e gönülden destek veriyoruz. İyi bir temsilci olacağına dair en ufak bir kuşkum yoktur. Bizler İzmir’de siyaset yapmaya çalışanları yakından takip ediyoruz..Siyasi iradelerin Halkımız için, İzmir halkı için neler yaptığını izliyoruz.Üzerimize düşeni yaparak bizlerde elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama ne yazıkki Ülkemizde adalet ve demokrasi sistemi yok. Herkes korkuyla yaşıyor.İş dünyası korku ile yaşıyor.Keyfi Bankalara el konuluyor, Gazeteciler tehtid ediliyor” dedi.

“DEĞERLERİMİZİ KAYBETTİK”
 CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Ali Yiğit ise yaptığı konuşmasında parti olarak yaptıkları projelerden bahsederek şunları söyledi; “Ben kendi çıkarım için çalışan değil, halkı için ne gerekirse yapmak için çalışacağım. Değerlerimizi kaybettik, doğu sorunlarımızı konuşamaz olduk. Bizler koruculuk sistemini kaldıracağız. Terörün vermiş olduğu zararları kaldıracağız, istihdam oluşturacağız diyoruz. Çok ciddi projelerle yola çıktık ve iyi düşünüyoruz. Bireyin özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Birey mutlu değilse devletin varlığı yokluğu  çok ta önemli değil” şeklinde konuştu. 

Daha sonra İzmir Vali Yardımıcısı Mehmet Suat İlhan ve CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ali Yiğit Şair Raif Aras’a plaket takdim etti. Düzenlenen kahvaltıda tek bir ortak çağrı olarak birliktelik ve kardeşlik çağrısında bulunuldu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası