Ege Postası
Geri

DDY dava açtı, taşlar söküldü

Buca’da kullanılmayan demiryolu hattına yıllar önce döşenen parke taşları, Devlet Demiryolları’nın açtığı dava sonucu belediye sökmek zorunda kaldı. DDY’nin 290 bin lirayı icra ile tahsil ettiği Buca Belediyesi durumu yurttaşlara pankartlar asarak duyurdu.
DDY dava açtı, taşlar söküldü
Haberler / İzmir
3 Mart 2014 Pazartesi 13:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yıllardır halkın özellikle spor amaçlı yürüyüş parkuru olarak da kullandığı bölgede döşenen taşlar ile ilgili açılan davanın sonuçlandığını söyledi. DDY’ye bölgedeki bir bölüm için kira ödendiğini de ifade eden Tatı, ‘Biz göreve gelmeden önce bu yolda kilit taş döşemesi yapılmıştı. Devlet demiryolları 2009 yılında belediyemizi dava etti. DDY açtığı davada bu yolun belediye tarafından tecavüzen kullanıldığını belirtmişti. Kullanılmayan bu hat genellikle vatandaşlarımızın sakin olması sebebiyle yürüyüş yolu olarak kullandığını biliyoruz. Biz mahkeme kararına rağmen bu yolun halkın lehinde kullanılması için son ana kadar bekledik. Ancak, DDY geçtiğimiz günlerde faizleriyle birlikte 290 bin liralık alacağını icra yoluyla isterken, 7 gün içinde yolun sökülmesini de talep etti.”
 
Bu nasıl anlayış
Buca halkının karara tepki gösterdiğini belirten Belediye Başkanı Ercan Tatı, “İzmir’i imar edeceğini belirten bu siyasilerin yönettiği kurumlar halkın günlük olarak yoğun biçimde kullandığı bu yol ile ilgili tasarrufun yanıtını kendileri vereceklerdir. Bizler direndik, kira da ödedik. Ama buna karşın yolla ilgili halkın hayli tepki gösterdiği bir kararı uygulamaya koydular. Bucalılar bize bu kararın yanlış olduğunu söylüyor. Biz de DDY’yi yönetenlere halkın taleplerini bir kez daha aktardık” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası