Ege Postası
Geri

Bornova’da köpeklere zehirli saldırı

Bornova Belediyesi tarafından daha önce aşılanıp küpe takılan ve bulundukları yerde kontrol altında olan zararsız köpekler kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürüldü. Evka-3 Mahallesi 127/18 sokak civarında yaşayan köpeklerin zehirlendiği ihbarı üzerine Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri olay yerine gitti. Ancak zehirlendiği tespit edilen 4 köpekten sadece biri yaşama tutunabildi
Bornova’da köpeklere zehirli saldırı
Haberler / İzmir
27 Şubat 2014 Perşembe 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Evka-3 Mahallesi 127/18 sokak civarında yaşayan 4 köpek Çarşamba günü kimliği belirsiz kişiler tarafından acımasızca zehirlendi. Bornova Belediyesi’nin daha önce aşılarını yapıp kayıt altına alarak küpe taktığı belirlenen köpeklerden üçü öldü. Aynı sokakta yaşayan ve zehirlenen bir köpek ise yaşama tutundu. Tüm aşıları yapılmış ve zararsız oldukları belirtilen köpeklere yapılan saldırı çevre sakinlerinde büyük üzüntüye neden oldu.


 
Sokak hayvanlarına yönelik pek çok hizmeti devreye sokan Bornova Belediyesi özellikle parklara ve açık alanlara yerleştirdiği beslenme odaklarıyla açlık ve susuzlukla mücadelelerinden onlara destek olmuştu. Büyükpark’ta sokak hayvanlarının tedavisini gerçekleştirmek için özel bir merkez de kuran Bornova Belediyesi, hayvan ambulansıyla da acil durumlarda nitelikli hizmet veriyor.
 
Bornova Belediyesi, hasta ve yaralı hayvanların tedavisi başta olmak üzere kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması gibi hizmetleriyle sokak hayvanlarının şefkat yuvası oldu. Kedi köpek gibi hayvanların yanında hayvansever vatandaşların getirdikleri kuş ve çeşitli hayvanların tedavisini de imkanlar ölçüsünde gerçekleştiren Bornova Belediyesi, bakımını tamamladığı sokak hayvanlarını yasalar gereği aldığı yere bırakıyor.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sokak hayvanlarına herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Evka-3 Mahallesi’nde yaşanan olay bizi çok üzdü. Umarım bu vahşetin sorumluları bulunur ve cezalandırılır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası