Ege Postası
Geri

İzmirlilere müjde

Türkiye’nin birçok ili kuraklık tehlikesi ile karşı karşıyayken, İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı’ndaki doluluk oranı yüzleri güldürüyor. 13 Ocak’ta barajın doluluk oranı yüzde 56.6 iken bugün bu oranı yüzde 61.1 olarak kaydedildi. Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Yetkilileri, “Şuan için su sıkıntısı yok. Ancak tasarruflu olmakta fayda var” dedi.
İzmirlilere müjde
Haberler / İzmir
26 Şubat 2014 Çarşamba 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – Türkiye kuraklıkla boğuşuyor. Geçtiğimiz yıllara göre hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışların azlığı nedeniyle İstanbul ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu birçok şehir kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yetkililer vatandaşlara tasarruf uyarısında bulunarak, suyu dikkatli kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

TAHTALI BARAJI YÜZ GÜLDÜRÜYOR
İstanbul ve Ankara’da su konusunda tehlike çanları çalarken İzmir bu konuda bayram yaşıyor.Geçtiğimiz 13 Ocak’ta Tahtalı Barajı’nın doluluk oranı yüzde 56.6 iken, son yağışlarla birlikte bu oran yüzde 61.1’e yükseldi. Bu durum ise yüzleri güldürdü.

2013’TE DOLULUK ORANI YÜZDE 92!
DSİ 2. Bölge yetkilileri, “Son yağışlar barajdaki su oranının artırdı. Ancak şu unutulmamalı ki Tahtalı Barajı’nda günde 170 bin metreküp su çekiliyor. Şuanda barajda yaklaşık 190 milyon metreküp suyumuz var. İzmir’in su sıkıntısı yok. Tahtalı Barajı kurulduğundan bu yana en yüksek doluluk oranı geçtiğimiz yıl yakaladı. Yüzde 92’yi gördük. Şimdi onun meyvesini yiyoruz. Eğer hiç yağmur yağmasa bir yıl yetecek suyumuz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak vatandaşlarımızın gereksiz su harcamalarından kaçınmalarını öneriyoruz” dedi.  

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası