Ege Postası
Geri

YHK krizinde ikinci perde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı firmalardan İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan personeli ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine son noktayı koyan Yüksek Hakem Kurulu mahkemeye taşındı. Geçtiğimiz ay “YHK krizi”nin İZENERJİ işçilerini ilgilendiren kısmı ile ilgili yapılan duruşmanın ardından bugün gündüz saatlerinde İZELMAN personeliyle ilgili dava görüldü. İzmir Bayraklı Adliyesi’nde görülen duruşma sonrası dava 8 Nisan 2014 tarihine ertelenirken, mahkeme heyeti Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine ve Yüksek Hakem Kurulu kararına dair bilirkişi raporu istedi.
YHK krizinde ikinci perde
Haberler / İzmir
24 Şubat 2014 Pazartesi 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz Temmuz ayında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ettiği sırada işveren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yüksek Hakem Kurulu’na yaptığı başvuru sonrasında, çalışanların grev hakkını kaldıran ve düşük ücret artışlarını onaylayan kurul kararı mahkemeye taşındı. 13 Ocak 2014’te İZENERJİ çalışanlarını temsil eden Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube temsilcilerinin ardından, bugün de Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Yönetimi, İZELMAN işçilerinin kaderini tayin eden karara dair itirazlarını mahkemeye resmen sundu.

BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANACAK
Temmuz ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediye personelini temsil eden sendika arasında yaşanan krizinin ardından greve nokta koyan YHK kararını mahkemeye taşıyan Genel-İş Sendikası, mağduriyet yaşadıklarını savunarak ilgili kararı yargıya taşımıştı. İZELMAN çalışanlarını ilgilendiren söz konusu kararla ilgili itirazların değerlendirildiği davanın ilk duruşması bugün Bayraklı Adliye Sarayı’nda bulunan İzmir 7’inci İş Mahkemesi’nde görüldü. Gerekli belgelerin tamamlanması için davanın bir sonraki duruşmasını 8 Nisan 2014 tarihine erteleyen mahkeme heyeti, işçilere grev yasağı getiren YHK kararı ve Toplu İş Sözleşmesi’ne dair bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi.

 “BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİDİR”
DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Can Bahadır, sendikanın şube başkanları , iş yeri temsilcileri ve İZELMAN personelinin katıldığı dava hakkında yaptığı açıklamada, “Anti-demokratik yasalar ve işçiye getirilen bu yasaklar karşısında gereken mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yüksek Hakem Kurulu kararı grev kırıcı olmuş ve işçilerimizde mağduriyet yaratmıştır. Biz bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi ve işçinin mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası