Ege Postası
Geri

Greve Milletvekilinden destek var

İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki asistan doktorların geçen hafta başladıkları greve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam destek verdi.
Greve Milletvekilinden destek var
Haberler / İzmir
25 Şubat 2014 Salı 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan asistan doktor, geçtiğimiz hafta yeterli kadronun verilmemesine, az ücrete ve fazla çalışma saatlerine tepki göstererek süresiz greve başlamıştı. Sonuç alınıncaya kadar kentteki diğer hastanelerdekilerin destekleri ile greve devam eden asistan doktorlara bir destek te CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’dan geldi. En önemli asistan doktorların burada yetiştiğini belirten Musa Çam, “Türkiye genelinde geçtiğimiz yıllara bakıldığında asistan sayısı hızla azalıyor. Ama yatan hasta ve poliklinik hizmeti alan hasta sayısı ise hızla artıyor. Hükümetin yapmak istediği araştırma ve eğitim hastanelerinin içini boşaltıp, özelleştirmek istiyor. Bunun ismini de sağlıkta özelleştirme diyorlar. Asistan doktorların 30 saatlik çalışma koşulları uygun değil. Asistan doktorların kadrosu ise muhakkak yapılmalıdır. Biz asistan doktorların başlattığı bu grevin sonuna kadar yanındayız" dedi. Kentteki sendikalarında destek verdiği grev şarkılarla ve şiirlerle devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası