Ege Postası
Geri

İzmirli taraftara turnike cezası

İzmir’de taraftarı olduğu futbol takımının maçının ardından İzmir Banliyö Sistemi A.Ş. (İZBAN) durağında, kart göstermeden geçtiği turnikenin üzerine çıkıp zıplayarak zarar veren A.E.'ye 1 yıl hapis cezası verildi. Ceza paraya çevrilmedi ve ertelenmedi.
İzmirli taraftara turnike cezası
Haberler / İzmir
26 Şubat 2014 Çarşamba 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Geçen yıl nisan ayında meydana gelen olayda 26 yaşındaki A.E., taraftarı olduğu futbol takımının Alsancak Stadı’ndaki maçını izledi. Ardından yanındaki arkadaşlarıyla evlerine gitmek için yürüyerek İZBAN’ın Halkapınar Durağı’na gitti. Burada, güvenlik görevlilerinin uyarılarına aldırmayan A.E., turnikelerden Kentkart göstermeden ücretsiz geçti. Bununla da yetinmeyip, geçiş turnikelerinin üzerine çıkıp arkadaşlarına tezahürat yaptırdı. Görevlilerin müdahale ettikleri A.E., bir yandan tezahürat yaptırdı, bir yandan da turnikeler üzerinde zıpladı. Zor kullanılarak aşağıya indirilen A.E.’nin, turnikeye zarar verdiği, validatörünün de kırılmasına neden olduğu belirlendi. Turnikede yaklaşık 8 bin TL’lik zarar meydana getiren A.E. hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

EMSAL OLACAK

Başlatılan soruşturma kapsamında istasyondaki güvenlik kemaralarını inceleyen, görgü tanıklarının ifadelerine başvuran savcılık, A.E. hakkında 'kamu malına zarar vermek' suçundan dava açtı. İzmir 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada A.E. 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, paraya çevrilmedi ve ertelenmedi. A.E.’nin avukatı kararın temyizi için Yargıtay’a başvurdu.

Özellikle maçların ardından bu tür girişimlerde bulunan taraftarlar için, mahkemenin verdiği bu kararının emsal niteliği taşıyacağı bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası