Ege Postası
Geri

DEÜ'den fidan kampanyasına dev destek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir'de 500 hektar orman alanını kül eden yangın sonrası bölgenin yeniden ağaçlandırılması çalışmalarına destek vereceklerini belirterek, "Bizleri de derinden üzen bu talihsiz olay karşısında, doğal hayatın yeniden canlandırılması adına 110 bin fidan bağışlayacağız. Ayrıca tahrip olan alandaki habitatı geliştirecek bilimsel çalışmalara da öncelik vereceğiz" dedi.
DEÜ'den fidan kampanyasına dev destek
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2019 Çarşamba 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp, Seferihisar ve Menderes ilçelerine kadar ilerleyen orman yangını sonrası tahrip olan alanları yeniden canlandırmak amacıyla başlatılacak çalışmalara destek verecek olan Dokuz Eylül Üniversitesi, 110 bin fidan bağışlama kararı aldı. Bölgedeki soğutma işlemlerinin tamamlanması, zararların tespiti ve hasar raporunun hazırlanmasının ardından ilgili kamu kurumlarıyla işbirliği içinde hareket edecek olan DEÜ, fidanların dikiminden bölgedeki ekolojik hayatın yeniden canlandırılmasına kadar birçok konuda proje desteği de verecek. Çalışmalar kapsamında ayrıca doğal hayatın korunması ve yangın tehlikesinin önlenmesi gibi konularda kamuoyunu bilgilendirme faaliyetlerinde de bulunulacak.

Yangın neticesinde ortaya çıkan vahim tablo karşısında son derece üzgün olduklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Güzel kentimizin doğal hayatını derinden etkileyen orman yangını, hepimizi çok üzdü. Üç ayrı ilçemizde başlayan ve yüzlerce dekarlık alanın yok olmasına neden olan bu olayda, maalesef birçok endemik tür de zarar gördü. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini de tehdit eden bu yangınlar, ilgili kamu kurumlarımızın öncülüğünde halkımızın de olağanüstü gayretleriyle kontrol altına alındı ve söndürüldü. Şimdi yaraları sarma ve kentimizin akciğerlerini yeniden sağlığına kavuşturma zamanıdır. Bunun için üniversite olarak, 110 bin fidan bağışında bulunma kararı aldık. Amacımız, doğal hayatı canlandıracak ve mümkünse buradaki habitatın yeniden oluşmasını sağlamak olacaktır" dedi.

TEHLİKE HER ZAMAN VAR

Hayatın olağan akışı içinde yangın tehlikesinin her zaman var olduğunu vurgulayan Rektör Hotar, "Yangınların doğal ya da insan hatasına bağlı nedenlerle çıktığını hepimiz biliyoruz. Kendiliğinden olan yangınlarda sadece mücadele noktasında aksiyon alınabiliyor. Burada yapılabilecek çok fazla şey yok ancak işin bir de insana kaynaklı faktörleri bulunuyor. İşte burada, herkesin daha bilinçli ve dikkatli davranması gerekiyor. Bu noktada yangını önleyici çalışmalar yapmak, aslında daha büyük sorunların önüne geçmek için ilk adımı oluşturuyor" diye konuştu.

Toplumun bilinç düzeyinin yükseltilmesinin önemine dikkat çeken Rektör Hotar, "Kamuoyunu bilgilendirmek; kişinin bilinç düzeyini yükseltmek bu süreçte önemli yer tutmaktadır. Bu da eğitimle gerçekleşebilen bir olgudur. Dolayısıyla yangın önleyici faaliyetlerden bu konudaki eğitimlere kadar birçok konuya aynı hassasiyeti göstermemiz gerekmektedir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası