Ege Postası
Geri

DEVA Partili Ösen saldırıyı kınadı: Demokrasiyi hedef almış bir saldırı

HDP İzmir İl Başkanlığı’na bugün öğle saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda bir parti çalışanı hayatını kaybetti. Saldırı sonrası yazılı bir acıkama yapan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, “HDP İzmir İl binasına saldırıyı kınıyoruz. Demokrasiyi hedef almış bir saldırı” ifadelerini kullandı.
DEVA Partili Ösen saldırıyı kınadı: Demokrasiyi hedef almış bir saldırı
Haberler / Yerel Politika
17 Haziran 2021 Perşembe 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Konak ilçesindeki HDP İzmir İl Başkanlığı'na O.G. isimli saldırganın düzenlediği silahlı saldırı sonucu parti görevlisi Deniz Poyraz isimli kadın hayatını kaybetti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, “Tetiği çektirenler ve çekenler bilmelidir ki siyaset kanla, şiddetle yapılmaz. Bizler endişe ve korkuya kapılmayacağız, özgürlükten, eşitlikten, kardeşlikten ve barıştan yana olarak her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Başkanı Seda Kaya Ösen’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Demokrasinin kalesi İzmir bu sabah saatlerinde çirkin bir saldırı haberiyle gündeme gelmiştir. Demokratik zeminde siyaset yapan HDP İzmir İl binasına giren silahlı saldırgan, parti çalışanı bir kadın hayattan koparmıştır. Hangi gerekçeyle olursa olsun bu saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Olayın bütün yönleriyle kısa zamanda aydınlatılmasını bekliyoruz.

Bir siyasi partiye yapılan bu saldırı aynı zamanda demokrasinin bütün unsurlarını hedef almış demektir. Tetiği çektirenler ve çekenler bilmelidir ki siyaset kanla, şiddetle yapılmaz. Bizler endişe ve korkuya kapılmayacağız, özgürlükten, eşitlikten, kardeşlikten ve barıştan yana olarak her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz. Siyaseti kavganın, ayrışmanın değil, farklılıkların bir araya gelmesiyle toplumsal ilerlemenin alanı haline getireceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası