Ege Postası
Geri

DİSK-Büyükşehir arasında pazarlık için ilk adım atıldı!

Toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan gerginlik yerel seçim sürecinde yerini yeni pazarlıklara bıraktı. DİSK yetkilileri ve Büyükşehir Belediye Başkanını bir araya getiren zirvede DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun '2 maddelik istekte bulunduğu' karşılığında da seçim desteği vermeyi önerdiği Başkan Kocaoğlu'nun ise düşünmek için süre istediği öğrenildi
DİSK-Büyükşehir arasında pazarlık için ilk adım atıldı!
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Aralık 2013 Salı 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - 30 Mart yerel seçimleri öncesi DİSK ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu bir araya getiren isim CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel oldu. Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında yaşanan kırgınlıkları geride bırakmak ve yerel seçim öncesi DİSK'e bağlı işçiyi Aziz Kocaoğlu'na destek verir noktaya taşımak için yapılan zirveye Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İl Başkanı Ali Engin, DİSK Genel Merkez yöneticilerinden Remzi Çalışkan ve Cafer Konca, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş Sendikası’nın şube başkanları katıldı.

KANİ BEKO NE İSTEDİ'

İzmir gündemini uzun süre meşgul eden ve Hakem Kurulu'ndan çıkan kararla imza altına alınan toplu sözleşme görüşmeleri DİSK'e bağlı Genel-İş sendikasında ufak çaplı bir depreme neden olmuştu. Olağanüstü kongreye giden ESHOT şoförlerinin bulunduğu 1 No'lu Şube'de yönetim tamamen, 2 No'lu Şube'de ise kısmen değişmişti. Suların durulmadığı Genel-İş Sendikası'nda, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'ya muhalif olanların olağanüstü kongre için gerekli imzaya sahip oldukları, ancak harekete geçmek için kongre tablosunu kesinleştirme peşinde oldukları biliniyor. Koltuğunu kaybetme tehlikesi bulunan DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun kritik zirvede gündeme getirdiği öğrenildi. DİSK'in içinde İzmir delegesinin yüzde 20 civarında oyu olduğu ancak güç dengesi açısından bakıldığında İzmir delegesinin kongrede son sözü söyleyebilecek konumda olduğu dile getiriliyor. Kani Beko'nun Genel-İş Sendikası’nda kendisine muhalif olanların olağanüstü kongre atağını engelleyebilmek için Başkan Kocaoğlu'ndan destek istediği öğrenildi. Genel-İş sendikasının DİSK içinde ağırlığı olduğu, Kani Beko’nun Genel-İş’i kaybetmesi halinde DİSK’in başında kalmasının çok zor olduğu kulislerde konuşulan konular arasında. BDP’ye yakınlığıyla bilinen Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Çalışkan’ın Kocaoğlu’yla yapılan zirveye katılmasındaki en önemli etkenin de Genel-İş sendikası içinde yaşanan muhalefet krizi olduğu konuşuluyor.

İŞÇİ BAŞINA 150 LİRALIK EK ÖDEME

Görüşmenin İzmir kamuoyu açısından asıl merakla beklenen bölümü ise sendikalı işçiler için ne kadar ek ödenek istendiği kısmıydı. Sendika yetkililerinin Başkan kocaoğlu'ndan işçiler adına istediği 'ek protokol'de işçi başına 150 liralık ek ödeme olduğu bunun da Büyükşehir Belediyesi'ne vergi ve sigorta gibi ödemelerle işçi başına aylık 225-235 liraya denk geldiği konuşuluyor. DİSK'e bağlı 8 bin 500 işçi adına istenen bu ek protokolün yaşama geçmesi halinde TÜRK-İŞ'e bağlı Büyükşehir işçileri için de ek ödeme yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

EVET DERSENİZ KILÇDAROĞLU'NU ÇAĞIRIP

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun isteklerinin kabul edilmesi halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da davet edileceği bir etkinlikle Sendika-Büyükşehir el ele tablosu çizmeye ve seçim döneminde CHP'ye destek olmaya hazır oldukları mesajını verdiği dile getirildi.

KOCAOĞLU NE CEVAP VERDİ'

Sendikacıların isteklerini dinleyen Başkan Aziz Kocaoğlu'nun net bir cevap vermediği, kurmaylarıyla konuyu değerlendirmek için zaman istediği öğrenildi. Tarafların önümüzdeki günlerde yine aynı gündem üstünden bir araya gelmesi bekleniyor. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası