Ege Postası
Geri

DİSK'te kutlama geleneği bozuldu

İzmir'de Pazar günü kutlanacak olan 1 Mayıs için, tertip komitesi ile polisin hazırlıkları tamamlandı. Uzun yıllardır Basmane Meydanı'nda toplanıp Gündoğdu'ya gelen DİSK'in, bu kez Konak Pier önünde toplanıp alana geçeceği öğrenildi. Kutlamada 4 bin polis görev yapacak.
DİSK'te kutlama geleneği bozuldu
Haberler / İzmir
26 Nisan 2016 Salı 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu yıl Pazar gününe denk gelen 1 Mayıs kutlamaları için bir süredir tertip komitesi ile polis arasında yapılan görüşmeler sonrasında, programa son şekli verildi. Buna göre, kutlama alanı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Gündoğdu Meydanı'nda karar verildi. Uzun yıllardır Basmane Meydanı'nda toplanıp Gündoğdu'ya yürüyüşle gelen DİSK'e bağlı işçilerin, bu kez Konak Pier önünde toplanıp Cumhuriyet Meydanı'nı geçip alana alınacağı öğrenildi. Yine diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacaklar. Türk İş'e bağlı işçiler de, Alsancak Limanı'ndan, alana alınacak. 

TERÖRE KARŞI SIKI ÖNLEMLER
Olası terör saldırılarına karşı polis de, sıkı önlemler aldı. Buna göre kutlama alanı, tamamen bariyerlerle kapatılacak. Kutlamaya katılan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı, Alsancak İskelesi ve Gündoğdu Meydanı'nın Kıbrıs Şehitleri Caddesi tarafında arama noktaları kurulacak. İçeriye de hiç kimsenin aranmadan alınmayacağı açıklandı. Polisin, günler öncesinde kutlama alanında ve toplanma bölgelerinde önlem alacağı açıklandı. Yaklaşık 4 bin polisin görev alacağı kutlamaların da, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacağı açıklandı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası