Ege Postası
Geri

DP'li Uysal AK Parti'yi eleştirdi

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki seçmenden 1 Kasım seçimlerinde destek isteyen Demokrat Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili adayı Gültekin Uysal, 13 yıllık AK Parti iktidarını hedef aldığı konuşmasında "Dini değerlerimizi suistimal eden, dini menfaat, menfaati din haline getirenlerin elinde bu ülkenin savrulmasına göz yummayacağız" dedi.
DP'li Uysal AK Parti'yi eleştirdi
Haberler / Politika
21 Ekim 2015 Çarşamba 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili adayı Gültekin Uysal, dün (Salı) Ödemiş İlçesi'nde İzmir 2'nci Bölge Milletvekili Adayları Mehmet Emin Erener, Kadir Karagül, İsmet Can Çam, Süleyman Kambur ve DP Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay ile biraraya geldi. Ege Bölgesi ve Anadolu'daki üreticilerin alın terinin karşılığını alamadığını söyleyen DP'li Gültekin Uysal, tarımın stratejik önemini arttıracaklarını belirtti. AK Parti iktidarının dış politikalarını eleştiren Uysal, "Suriye'de yürütülen yanlış politikaları kapatmak için, çok daha fazla yanlış beraberinde yapıldı. Türkiye mal ihraç ettiği bölgede siyaset ihraç etmeye kalktığında birileri de Türkiye'ye terör ihraç eder hale geldi. Ankara'da, Suruç'ta bombalar patladı. Böyle bir sarmal içerisinde, bir Cuma günü Cuma Namazını Şam'da kılacağız diyenleri, her gün bu ülkenin bir köşesinde, şehit cenazeleri kaldırır hale getirdiler. Analar tabutlara, mezar taşlarına değil, evlatlarına sarılsın istiyoruz. 100 binlerce şehit vermiş bir ülkeyi bu hale AKP iktidarı getirdi. Ülke sorunlarını bir yandan Avrupa başkentlerine, bir yandan da İmralı'daki caniye, kuzey Iraktaki Barzani'ye havale ettiler" dedi. 


"CUMHURBAŞKANINI BAĞIMSIZ OLMAYA DAVET EDİYORUM"
AK Parti'nin dini değerleri suistimal ederek Türkiye'ye çözümsüzlüğü dayattığını iddia eden Uysal, şöyle konuştu: 

"Mahkum değilsin Türkiye. Maskelerini takmış, rollerini oynayan muhalefet yapısına da mahkum değilsin Türkiye. Bugün Türkiye'yi yağmacı bir ekonomiye mahkum edenler 'muhafazakarız, İslamcıyız, erdemliler hareketiyiz' diyerek çıktıkları yolda, 13 sene sonra milyon dolarları ayakkabı kutularına sakladılar. İslamcı, ama amelde yağmacı ve tokatçı olduklarını gördük. Bu dini değerlerimizi suistimal eden, dini menfaat, menfaati din haline getirenlerin elinde bu ülkenin savrulmasına göz yummayacağız. İrademizi ortaya koyacağız. Devletin kimyası bozulmuş, kurumlar birbiriyle harp eder hale getirilmiş. Türkiye'de iklimin değişmesi ile beraber, 'bana 400 vekil vermezseniz deyim yerindeyse sizi seçim manyağı yaparım' diyen bağımsızlık ve tarafsızlık yeminine riayet etmeyen Cumhurbaşkanını da bağımsız olmaya davet ediyorum."

DP'li Gültekin Uysal, iktidara gelmeleri halinde nüfusu 5 binin üzerinde olan beldelere belediye teşkilatı kuracaklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası