Ege Postası
Geri

Dadaşlar balık şenliği düzenledi

Palandöken Belediyesi tarafından Erzurum’un dört ayrı noktasında balık şenliği düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Ege İhracatçılar Birliği'nin katkılarıyla düzenlenen şenlik bölgede ilk olma özelliği taşıyor....
Dadaşlar balık şenliği düzenledi
Haberler / Güncel
27 Nisan 2013 Cumartesi 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Palandöken Belediyesi tarafından Erzurum’un dört ayrı noktasında balık şenliği düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Ege İhracatçılar Birliği'nin katkılarıyla düzenlenen şenlik bölgede ilk olma özelliği taşıyor.

Yunus Emre Mahallesi Kültür Merkezi önü, Erzurum AVM girişi, Kayakyolu Şehitler Parkı ve Yıldızkent Selimiye Camii önünde yapılan balık-ekmek şenliği izdihama neden oldu. 4 bin balık ekmeğin dağıtıldığı şenlik, Ege Bölgesi'nden ve Su Ürünleri Fakültesi'nin yetiştirdiği balıklardan yapıldı. Sloganımız ‘balık sağlıktır’ diyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum’da kırmızı et tüketimi çok olduğu için Su Ürünleri Fakültesi, Ege İhracatçılar Birliği ve Palandöken Belediyesi'nin böyle bir organizasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Bulutlar, bundan sonra bu organizasyonları periyodik olarak 3 ayda bir yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bu organizasyonların amacının halka balık tüketiminin önemini vurgulamak olduğunu söyleyen Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Muhammed Atamanalp ise şu açıklamalarda bulundu: “Kişi başına düşen yıllık balık tüketimi dünyada ortalama 12 kg, Avrupa’da 16 kg, ülkemizde 8 iken Erzurum’da ise 1 kg’ın altında olduğu acı bir gerçektir. Su Ürünleri Fakültesi olarak sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek donanımlı su ürünleri mühendislerini yetiştirmek hedefi yanında bölge üreticilerini teknik ve canlı materyal desteği de sağlamaktayız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası