Ege Postası
Geri

Dağ: Elinize yüzünüze bulaştırdınız

AK Parti İzmir Teşkilatı, Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili  Hamza Dağ'ın katılımıyla bayramlaştı.İl binasında yapılan bayramlaşmaya sabah saatlerinde Buca'da yaşanan hain terör saldırısı damga vurdu. Genel Başkan Yardımcısı Dağ "Bir takım örgütler ve arkalarındaki ağababaları bilsinler ki, 15 Temmuz'da bu millet canını siper ederek nasıl sizi bu ülkeyi işgal girişiminden uzaklaştırmışsa, bu tarz eylemlerinizle de diz çöktüremeyeceksiniz" dedi. Dağ, CHP'nin Adalet Yürüyüşü ve Kurultayı'nı da eleştirirken, "Elinize yüzünüze bulaştırdınız" diye konuştu. AK Partili Dağ'dan bayramlaşma töreninde CHP'ye sert sözler
Dağ: Elinize yüzünüze bulaştırdınız
Haberler / Yerel Politika
31 Ağustos 2017 Perşembe 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - İzmir İl Başkanlığında yapılan bayramlaşma törenine Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili  Mahmut Atilla Kaya AK Partili belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, ilçe başkanları, İl ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

İl Teşkilatının bir araya geldiği Bayramlaşma töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili  Hamza  Dağ, "Sabah saatlerinde Buca'da yaşanan hain terör saldırını kınayarak "Zafer bayramının ertesinde, Kurban Bayramı'nın arefesinde güzel bir organizasyon yapıldı. Bugün İzmir Buca'da  yaşanan elim hadiseden dolayı yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah'ın izniyle bu tür eylemler, bizi ülkeye olan sevdamızdan geri döndüremeyecektir. Bir takım örgütler ve arkalarındaki ağababaları bilsinler ki, 15 Temmuz'da bu millet canını siper ederek nasıl sizi bu ülkeyi işgal girişiminden uzaklaştırmışsa, bu tarz eylemlerinizle de diz çöktüremeyeceksiniz. 95 yıl önce Büyük Taarruz'da  Yüzbaşı Şerafettin'in ruhu neyse İzmir'deki AK kadroların ruhu aynıdır. O vilayet binasının merdivenlerini nasıl çıktıysa, şu kadro içindeki Ahmet'ler, Mehmetler, elifler, Ayşeler herkes aynı ruhtadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Kurban Bayramı'nın önemli bir bayram olduğunu söyleyen Dağ, "AK Parti 16 yıldan beri bunun manasını idrak ettiği için iktidara geldi. Kurban sadakattir. Teslimiyettir. Bunu idrak ettik. AK kadroların diğer özelliği samimiyettir. Biz göründüğümüz gibi olduk olduğumuz gibi göründük. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi üyelerimizle samimi, göründüğümüz gibi olduk" diye konuştu.

CHP'nin düzenlediği Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı'nı samimi bulmadığını belirten ve CHP'nin samimi olmadığını dile getiren Dağ, "Birileri bu samimiyeti bir türlü başaramadılar. Samimiyet dediğinde, kendini her hadisede çok açık şekilde ortaya koyması lazım. Bugün Adalet Yürüyüşü yaptığını söyleyenler, adalet konusunda bir iddiası varsa, sadece Enis Berberoğlu tutuklandığında o yürüyüşü yapmazlardı. Madem ki adaletsizlik olduğu kanaatindeydin bu ülkede 'AK Parti'ye kapatma davası açıldığında nerdeydin' derler. Burada '411 el kaosa kalktı' denildiğinde, 'Anayasa Mahkemesi'nin 411 milletvekilinin aldığı karar dönerken nerdeydin' diye sorarlar. Onlarca yüzlerce baş örtülü kardeşimiz üniversite kapısında kendi sesini duyurmaya çalışırken 'nerdeydin' diye sorar. Samimiyet burada oraya çıkar, sadece sana dokulunduğunda değil. Samimiyet için göründüğün gibi olacaksın olduğu gibi görüneceksin" şeklinde konuştu

"VATANDAŞ O FOTOĞRAFI PAYLAŞMAZ"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafının samimiyet içermediğin ifade eden ve fotoğrafı eleştiren Dağ, "Bir fotoğraf paylaştın, ben milletin içindeyim demek istedin. Evet bu millet evinde öyle giyinerek oturur  ama sosyal medyada paylaşmaz. Sen bu milleti anlamıyorsun, bilmiyorsun. Çünkü bu millete, o fotoğrafı paylaştığın şekildeki vatandaşa, 'bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam' dedin. Siz samimiyet testinden geçemediğiniz için elinize yüzünüze bulaştırdınız" ifadelerini kullandı.

"GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKTI"

Çanakkale'de yapılan Adalet Kurultayı sırasında alkol alan kişilerin ortaya çıkmasını değerlendiren Dağ "Sözüm ona Adalet Kurultayı düzenlediler. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Günler öncesinde ilanlar yaptılar 'burası şehitlik, içki içilmesin' dediler. Kimin ne yaptığına ne içtiğine karışacak değiliz. Bu milletin değerlerinde kime sorarsanız sorun şehitlik ve mezarlıkta içki içilmez, kötü şeyler yapılmaz. Ama siz samimiyetten uzak bu işi yaptığınız için bu millet gerçek yüzünüzü açık şekilde görmüş oldu"  diye konuştu.

"BAYRAĞI YUKARI TAŞIYACAK"

Kongre süreçlerinin başlayacağını aktaran Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Bayramdan sonra İzmir'de de Türkiye'de olduğu gibi kongre süreçlerini yaşayacağız. 3 yılda bir, bizim de gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu süreçte daha önce olduğu gibi değişimler  olacaktır. Bunlar bayrak yarışı gibi olacaktır. Birilerinden aldığımız bayrağı daha yukarı taşımakla olacaktır. Hiç bir kardeşimiz kendini kenara atılmış gibi düşünmesin. Herkes bu görevlerde belli bir süre vazifesini yapacak ve başka kardeşlere bırakarak diğer kardeşlerimiz de daha yukarıla götürmeye devam edecek" uyarısında bulundu. Teşkilatların 2019 'a hazırlandığını belirten Dağ "Kimsenin kimsenin adamı olmasına gerek yok" diyerek İzmir'de yerel yönetimlerde AK partili beldiyeciliğini tanıştıramadık. Çok daha ciddi şekilde çalışmalara devam edeceğiz. Bu konuda gördüğü önemli hususlar var. 30 ilçeyi gezerken söyledim. Kimse başkasının önüne geçerek bir takım mekanizmalarda yer alamaz. Her gittiğim teşkilatta söyledim hiç kimsenin onun bunun adamı olmasına gerek yok. Hepimiz AK Parti'nin neferiyiz. Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım yol arkadaşlarımız" diye konuştu

"SOSYAL MEYDA ÇIKTI MERTLİK BOZULDU"

Sosyal medyanın teşkilatlarda bazı sorunlara neden olduğunu, sosyal medya üzerinden eleştirilerin iletilmesinin doğru olmadığı söyleyen Dağ "Sosyal medya icat oldu mertlik bozuldu. 2 hatamız var. Birincisi, yaptığımız önemli çalışmalar var. 10 çalışma yapıp 100 paylaşım yapınca samimiyet kalmıyor. Biz parti gönüldaşlarıyla bir şekilde kızdığı il, ilçe başkanları hakkında gidip ona ulaştırmak varken bunu sosyal medya üzerinden paylaşması dava adamlığına, dava arkadaşlığına terstir. Bunu herkes bilmeli. Biz kalpten birbirimizi severiz" açıklamasında bulundu.

"DOKTORA KONUSU OLDUK"

AK Parti İZmir Milletvekili Necip Kalkan  AK Parti'nin kazandığı seçimlerin üniversitede doktora konusu olduğunu söyledi. Kalkan, bayramlaşma töreninde "İddialı söylüyorum. Hangi siyasi parti bu kadar kalabalık bayramlaşı? Sadece AK Parti yapar. Bugün üniversitelerde doktora tezi yapılan bir konu var. Bir siyasi parti 15 kere seçim kazanır m? Kazanır! Başta Recep Tayyip Erdoğan var, ondan sonra  Binali Yıldırım var, sonra kim va? Arada biz de varız kabul edin. Bir tek hedefimiz var İzmir'de, bunu 7 düvel bilsin. Hedefin adı Büyükşehir Belediyesi ,Karabağlar Belediyesi, Buca Belediyesi, Menemen, Gaziemir, Narlıdere, Belediyesi. Tek vatan, tek millet, tek bayrak diyorum" ifadelerini kullandı.

"GÜÇLERİ YETMEYECEK"

İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da İzmir'de sabah yaşanan bombalı saldırıyı kınayarak "Bugün İzmir'de acı bir olayla yüz yüze kaldık. Terör olayı yine İzmir'de kendini gösterdi. Burada infaz koruma memurlarına saldırıldı. Hamd olsun 8 yaralı arkadaşımızdan biri hemen taburcu oldu. Diğer yaralı kardeşimizin de hayati tehlikesi olmaması memnun etti. Ülkemizin üzerine neredeyse 7 düvel saldırıya geçti. Terör örgütleri vardiyalı bir şekilde saldırıya geçti. Bu ülkeyi bölmeye, Türk milletini yolundan döndürmeye güçleri yetmeyecek" dedi.

"KİMLERLE KOLKOLA"

Kaya CHP'nin adalet yürüyüşünde yanında olduğu kesimleri eleştirerek "Özellikle ana muhalefet partisi CHP'nin sözde adalet yürüyüşünde düşmanlarla kolkola yürümesi. Bu CHP Atatürk CHP'si değil. İşte gördünüz Çanakkale şehitliğinde yaşanalar kabul edilemez. Atatürk'ün manevi ruhuna  uygun değerler değildir. Bugün İzmir'de sokak sokak gezdiğimizde izmirli hemşehrilerimiz CHP'yi sırtında taşımak istemiyor. Artık 2019'da AK parti hizmetlerinden faydalanmak istiyor. İşte bizim de CHP'nin bugünkü durumunu anlatmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İLK KEZ BU BİNADA YAPTIK"

Yeni il binasında ilk kez böyle bir bayramlaşma yaptıklarını ifade eden  İl Başkanı Delican "Bugün birliğimizin beraberliğimizin pekiştiği Kurban Bayramı'na adıma attığımız arefe günü. Bayramda ailemizle dostlara bir araya geleceğiz küslükleri gidereceğiz. Kurban Bayramı hep birlikte yaptığımız bir bayram. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin. Bu defa partimizde bir ilki gerçekleştirdik. İl binamız yeni. Bu defa dedik ki kendi binamızda yapalım. Kendi salonlarımızda bu bayramlaşmayı gerçekleştirelim dedik. Artık salonlar yetmiyor. Burada 2 bin kişi var aşağıda da arkadaşlarımız var. Hepiniz hakkınızı helal edin" dedi.

"NEDEN 3 VARDİYA YAPMIYORSUNUZ'"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden İzmirli vatandaşın memnuniyet oranını giderek düştüğünü söyleyen Başkan Delican "2019 da bu birlik beraberliğimizi korumak zorundayız. Birileri Adalet adı altında vatandaşın yanındayım diyerek fitne sokmaya çalışıyor. Bu millete açıklamak zorundayız. İzmirlilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden  memnuniyeti yüzde 36.7 idi. Şimdi kim bilir nerelerde. Bu memleketin 3 ana problemi var kentsel dönüşüm alt yapı ve ulaşım. Bunları toplayınca memnuniyetsizlik yüzde 70'lere çıkıyor. İzmirliler bunlardan memnun değil demek hizmet etmiyorlar. İzmir'de para var. Tramvay önemli bir hizmetti. Orta refüjde giden tramvayda kimi indireceksin. Ulaşım Master planı olmayan bir kentte yasıyoruz. Gökdelen yapılıyor buraların planı nerd? Büyükşehir'de bu planlar görüşülüyor m? UKOME'den çıkıyor. Millet Meclis'e temsilci gönderiyor. Ama ulaşım UKOME'de karar veriliyor. Bu kente dair hayalleri yok. Metro çalışmalarıyla İzmir'e neler çektirdiler. İzmir'de yaşıyoruz, arabalar tek şeritten gidiyor. Yolu kazmılkar dokunan yok. Neden 3 vardiya yapmıyorsunuz, hizmet etmiyorsunuz bu sizin göreviniz değil m? Bu nedenle daha fazla çalışacağız. İzmir'e çok çektirdiler" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası