Ege Postası
Geri

Damdan düşen uyur-gezerin imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti

Şırnak’ın Cizre ilçesinde damdan düşen uyur-gezer Aysel Demirci’nin imdadına Sağlık Bakanlığı hava ambulansı yetişti. Cizre’de uyur-gezer olan Aysel Demirci(18) isimli genç kız dün gece geç saatlerde iki katlı evin balkonundan düştü....
Damdan düşen uyur-gezerin imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak’ın Cizre ilçesinde damdan düşen uyur-gezer Aysel Demirci’nin imdadına Sağlık Bakanlığı hava ambulansı yetişti.

Cizre’de uyur-gezer olan Aysel Demirci(18) isimli genç kız dün gece geç saatlerde iki katlı evin balkonundan düştü. Ailesi tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aysel Demirci tedavi altına alındı. Sabaha kadar tedavi altında tutulan Demirci'nin omurga ve boyun kemiklerinde kırılma ve zedelenme olduğu tespit edildi. Doktorların kararıyla hastanın daha teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi. Kırıklardan dolayı hasta sevki ambulansla yapılamadı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçen Cizre Devlet Hastanesi yetkilileri, bakanlıktan özel sağlık hava ambulansı istedi. Sağlık Bakanlığı hava ambulansını Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na gönderdi. Demirci, hava ambulansı ile Diyarbakır’a sevk edildi.

HAVA LİMANI HASTA SEVKLERİNE DE İYİ GELDİ

26 Temmuz 2013 tarihinde faaliyete geçen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı bölgeye sağlık alanında da yarar sağladı. Artık hasta acil olduğu durumda anında Sağlık Bakanlığı’na ait özel hava ambulansları bölgeye inip hastayı istenilen hastaneye yetiştirilebiliyor. Daha önce ambulanslarla yapılan sevklerde 3 -4 saatlik zaman kaybı oluyordu. Şimdi ise hava ambulansı ile hasta 40 dakikada Diyarbakır’a götürülüyor.

HASTA AİLELERİ MEMNUN

Daha önce hastalarını ambulansla ve gecikmeli olarak başka hastanelere götürdüklerini ifade eden hasta yakınları, artık Şırnak’ta hava limanının açılmasıyla hastalarını hava ambulansı ile başka hastanelere anında yetiştirebileceklerini söyledi.

Damdan düşen uyur-gezer Aysel Demirci’nin dayısı Hacı Fettah Deniz, Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu hizmetten memnun kaldıklarını söyleyerek teşekkür etti. Fettah Deniz, “Sağlık Bakanlığı bize özel hava ambulansı gönderdiği için teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Biz çok memnun kaldık.” dedi.

Hem memleketleri adına hem de bölge adına yapılan bu hizmet karşısında çok memnun kaldıklarını dile getiren Mehmet Demirci de “Allah onlardan razı olsun. Bu hizmet bölgemiz için çok iyi bir hizmettir. Eğer milletimiz bunu anlasa çok güzel bir hizmettir. Biz çok memnun kaldık. Allah Sağlık Bakanlığı’ndan razı olsun. Milletine ve vatandaşına böyle bir hizmet yapıyor. Biz bu tür hizmetlerden çok memnun kalıyoruz.” diye konuştu.

Cizre Devlet Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Zeki Macartay, “Hastayı hastanemize kaldırdık. Doktorlarımız iyi ilgilendiler. Ancak hasta acil olduğundan başka bir hastaneye sevk edilmesi gerekiyordu. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığımızla iletişime geçtik. Sağlık Bakanlığı da bize olumlu cevap verdi. Hastanın omurga kemiklerinde kırıklar olduğu için sevk sırasında hiç sallanmaması gerekiyordu. Ondan dolayı Sağlık Bakanlığı hava ambulansı uçağını tahsis etti. Yoğum bakımda tedavi altında tutulan hastamız doktorlarımızın gözetiminde ambulansa alınıp Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü. Sağlık Bakanlığı göndermiş olduğu özel hava ambulansı uçağıyla hastamız Diyarbakır’a gönderildi.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası