Ege Postası
Geri

Batı Trakya’nın güzellikleri gençlerin fotoğraflarına yansıyacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Batı Trakya’yı anlatan en güzel fotoğrafın seçileceği 'Tek Karede Batı Trakya' adlı fotoğraf yarışması düzenlediklerini söyledi. Köse, gençleri...
Batı Trakya’nın güzellikleri gençlerin fotoğraflarına yansıyacak
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Batı Trakya’yı anlatan en güzel fotoğrafın seçileceği 'Tek Karede Batı Trakya' adlı fotoğraf yarışması düzenlediklerini söyledi. Köse, gençleri geldikleri yerleri unutmamaları için yarışmaya katılmaya davet etti.

        Şükrü Köse, beraberindeki Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Solak ile düzenlediği toplantıda yarışma 'Tek Karede Batı Trakya' adlı yarışma hakkında bilgiler verdi. Köse, Trakya'yı en güzel şekilde anlatacak fotoğrafın seçileceği yarışmaya başvuruların 31 Ekim 2013'e kadar yapılabileceğini belirtti. Yarışma sonunda dereceye girenlere Batı Trakyalı bir sanatçının da katılacağı galada ödüllerini takdim edeceklerini kaydeden Köse, galada ayrıca, derece alan fotoğrafların da geliri Batı Trakya hayrına olmak üzere açık arttırmayla satılacağını ifade etti.

        Batı Trakya’nın geçmişten bugüne kadar gelen köklü tarihi mirası olduğunu belirten Köse, "Gerek tarihi ve kültürel değerleri gerekse doğal güzelliğiyle çeşitli sanat eserlerine konu olmuş Batı Trakya, gençlerin gözüyle ilk defa bir yarışma eşliğinde fotoğrafla anlatılacak. Bu tip bir yarışmanın özelikle gençlerin katılımıyla yapılmasından dolayı da ayrıca sevinç duyuyoruz." diye konuştu.

        Bu köklü geleneğin gelecekte de sürdürülebilmesi için gençlerin hayati rol oynadığını ifade eden Köse, şunları kaydetti: "Gençlerimizin Batı Trakya kültürüne sahip çıkması, kültürümüzün nesilden nesile devam etmesi açısından önemli bir husustur. Bunun yanında gençlerimizin geldikleri yerleri unutmamaları ve Batı Trakyalı kimliklerini muhafaza etmeleri açısından 'Tek Karede Batı Trakya' fotoğraf yarışmasına aktif katılımlarını istiyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası