Ege Postası
Geri

Başkan Topbaş: Slovakya AB üyeliği sürecinde Türkiye’nin yanında

Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası açıklamada bulunan Topbaş, “Slovakya,Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi...
Başkan Topbaş: Slovakya AB üyeliği sürecinde Türkiye’nin yanında
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası açıklamada bulunan Topbaş, “Slovakya,Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi ve fasılların açılması konusunda ciddi destek vermekte. Sayın Cumhurbaşkanı bu desteğe devam edeceklerini söylediler.” dedi.

Başkan Kadir Topbaş, Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic ile Saraçhane’de bulunan belediye binasında bir araya geldi. Topbaş, Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic ile yaptıkları görüşmede, Slovakya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne girme sürecinde yanında olduklarını ve Türkiye’ye ciddi bir şekilde destek verdiklerini belirtildiğini ifade etti. Başkan Topbaş, “Sayın ekselansları bize bakanlarıyla birlikte bir nezaket ziyaretinde bulundular. Kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde özellikle yerel yönetimler konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı yaptık. Burada yaptığı görüşmelerle bir değerlendirme yaptık. Bir taraftan kendileri de Slovakya olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi ve fasılların açılması konusunda ciddi destek vermekte olduklarını ve vermeye devam edeceklerini söylediler. Bize gösterdikleri bu destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Slovakya Cumhurbaşkanı Gasparovic, İstanbul’a en son 2004 yılında geldiğini ve o zamandan bu zamana şehrin bir çok gelişme kaydettiğini söyledi. İstanbul’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Gasparovic “Özellikle şehirdeki yeşillendirme çalışmaları bizi çok şaşırttı. Bunun yanında yeni yapılanmalara da hayranlıkla baktık. Sayın Başkan bana şehirdeki eğitim seviyesinin ne kadar yükseldiğinden bahsetti. Bu benim için bir ilham kaynağı oldu. Ayrıca şehirde yapılan yeni köprü, günlük hareketliliği azaltma için yapılan çalışmalardan bahsetti. İstanbul’un sıkıntıları Slovakya’nın başkenti olan Bratislava’da yaşanan sıkıntılarla aynı. İki ülke arasında artık böylesi konularda işbirliği başlatmaya karar verilmiştir. Sayın Başkan, vakit bulur da Bratislava’yı ziyaret ederek bilgi paylaşımında bulunursa çok memnun olurum. ” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin AB üyeliğinde artık asli üyeliğin konuşulması gerektiğini sözlerine ekleyen Gasparovic, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmelerimizde gerçekleşen büyük başarıları ve küresel çapta ne kadar dominant bir ülke haline geldiğini belirttik. Slovakya kesinlikle artık AB’nin bir ihtimal olarak devam ettiği bu sürece bir nokta konulması ve bunun yerine artık AB’ye gerçek giriş planının başlatılması, yeni döneme geçilmesi gerektiğine emin. Slovakya, Türkiye’nin yeni fasıllar açmaya hazır olduğuna inanmıştır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası