Ege Postası
Geri

Diyarbakır’da arazi kavgası: 3 ölü, 6 yaralı

Diyarbakır'da canlı hayvan borsasında Tekel ve Tokur aileleri arasında arazi meselesi yüzünden çıkan kavgada 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı....
Diyarbakır’da arazi kavgası: 3 ölü, 6 yaralı
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır'da canlı hayvan borsasında Tekel ve Tokur aileleri arasında arazi meselesi yüzünden çıkan kavgada 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diyarbakır’da sabah saatlerine Tekel ve Tokur aileleri istimlak edilen köy arazisi yüzünden canlı hayvan borsasında tartışma yaşadı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine silahlar çekildi. Hayvan borsasında çıkan silahlı kavgada Ş.Tokur, yanındaki silahla H.Tekel ve Ş.Tekel’i vurdu. Olay esnasında ismi öğrenilemeyen iki kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Açılan ateş sonrasında kanlar içinde yerde kalan H.Tekel, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayı gören çevredeki vatandaşlar, hemen ambulans ve polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen emniyet güçleri, hayvan borası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı Ş.Tekel ile iki yaralı hemen Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere Ş.Tekel, hayatını kaybetti.

Canlı hayvan borasında yaşanan olayların şahısların köylerinde duyulması üzerine Kerpiçören mezrasında ikamet eden Tekel ailesi, yanlarına aldıkları silahlarla Tokur ailesine saldırdı. İki aile arasında yaşanan silahlı kavgada henüz ismi öğrenilemeyen bir şahıs, hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı. Yaşanan kanlı olay sonrasında bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 3 kişi ambulanslarla 1 kişi ise hava ambulansıyla Lice’de ve Diyarbakır’da çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan yaşanan olaylar sonrasında Jandarma iki ailenin bulunduğu köylerde geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yerinde incelemeler yapan jandarma ekiplerinin olaya karıştığı şüphelenilen bazı şahısları da gözaltına aldığı öğrenildi.

Canlı hayvan borsasında yaşanan kanlı olayı gören vatandaşlardan Hasan Korkmaz, "Bir anda kurşun sesleri geldi. Hiçbirşey göremedik. Bir tane adam yerdeydi. Ne olduğunu bizde anlayamadık. Aile kavgası mı artık ne olduğunu bizde bilmiyoruz. Bir baktık milletin hepsi yığıldı yere. Ne olduğunu bizde bilmiyoruz." dedi. Yasin Kurt ise "Şu merdivenin orada adamın vücuduna sıktı sonra buradan kaçtı." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası