Ege Postası
Geri

Daum: Yenildiğiniz zaman kötü, yendiğiniz zaman iyi diye bir şey yok

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, "Yendiğiniz zaman her zaman iyi diye bir şey yok, yenildiğiniz zaman da her şey kötü diye bir şey yok." dedi.Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in altıncı haftasında Cuma günü kendi sahasında Akhisar...
Daum: Yenildiğiniz zaman kötü, yendiğiniz zaman iyi diye bir şey yok
Haberler / Spor
25 Eylül 2013 Çarşamba 15:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, "Yendiğiniz zaman her zaman iyi diye bir şey yok, yenildiğiniz zaman da her şey kötü diye bir şey yok." dedi.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in altıncı haftasında Cuma günü kendi sahasında Akhisar Belediyespor’u konuk edecek. Teknik Direktör Daum, Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında Akhisar Belediyespor maçına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Mağlubiyetlerden ders çıkarmaları gerektiğini belirten Daum, şunları söyledi:

"Çaykur Rizespor maçında ne olursa olsun ikinci devre baskımızı artırdık, beraberliği yakalamaya çalıştık. Sonuç olarak 2-1 mağlup olduk. İki müsabaka arasında kısa bir hazırlık dönemi oldu. Sahada çok fazla çalışamadık, toplantılarda yaptığımız hataları konuştuk, onları nasıl çözeriz diye konuştuk. Takımda şu beklenti var; kesinlikle evde oynayacağımız Akhisar müsabakasını kazanmak. Kesinlikle bizim taktiksel disiplini korumamız, sabırlı olmamız gerekiyor. Baştan bastırarak bilinçsiz hatalar yapmak istemiyoruz. Ne olursa olsun taktiksel disiplini korumamız gerekiyor dengeyi korumamız gerekiyor."

Çaykur Rizespor mağlubiyetinden sonra herkesin kendi adına bir şey yapmaktan ziyade taktiksel disiplinin önemli olduğunu belirten Daum, "Devamlı bu futbolcularımdan bunları isteyeceğim. Topsuz koşular ve topu koşturmak çabuk oynamak, oyunu çabuklaştırmak. Yüksek toplarla değil de yerden toplarla ve topsuz koşularla bunu yapmak zorundasınız. Topsuz koşular çok önemlidir. Topu koşturabilirsiniz, yapmadığınız taktirde oyunu ağırlaştırırsınız." diyerek, şöyle devam etti:

"Bunun akabinde pas yüzdemiz yüksek olması gerekiyor. Pasların ayağa gelmesi gerekiyor. Her idmanda bunları çalışıyoruz ama maalesef bunları tam yansıtamadık müsabakalarda. Önemli olan galibiyetlerden alacağımız kendimize güven. Galatasaray maçında berabere kaldık, o maç yetmedi, galibiyetlere ihtiyacımız var. Ben kesinlikle eminim, tüm futbolcularım, sahada olan herkes her şeyini ortaya koyacak bunu yapabilmek için.

Taraftarlarımızla birlikte burada galip geleceğimize inanıyoruz. Taraftarımızdan ricam şu, müsabaka içerisinde biraz sabra ihtiyacımız var. Bu maçlarda soğuk kanlı olmak gerekiyor, çok fazla açık verdiğiniz zaman golü yerseniz ve bu kez golün arkasından koşmak, maçı çevirmek zorunda kalırsınız. Bütün hafta içerisinde bunları konuştuk, toplantılarda konuştuk. Hedefe doğru gideceğimize kesinlikle inanıyoruz.”

Bir gazetecinin “Takımda bazı futbolcularda form düşüklüğü var. Bu dikkat çekici unsur, kadroda revizyon düşünüyor musunuz'” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Daum, “Takıma yeni geldiğim için, yeterince tanımıyorum, o yüzden form düşüklüğünü göremedim. Çok iyi oynadığımız Galatasaray maçı var. Bir tek iyi oynadığımız maç Galatasaray maçıydı, form düşüklüğünü orada görmedim. Daha evvel nasıl perfonmans gösterdiklerini bilmediğim için yorum yapamam.” dedi.

Bir gazetecinin de “Liderle puan farkı 8. Lig uzun maraton. Bu farkı kapatmak için nasıl formüller üreteceksiniz'” sorusunu cevaplandıran Daum, önce orta sıralara yükselmek istediklerini dile getirdi. Alman teknik adam şunları söyledi:

"Öncelikle maçtan maça düşünüyoruz. Puanları alıp, ortaya gelmemiz gerekiyor. O farkı nasıl kapatacağımızı o zaman görürüz. Maç maç düşünmek zorundayız. Şunu biliyorum, ligin son maçından sonra hesaplar ortaya çıkıyor. Takımın çok gol yemesini transferlerle bağdaştıramazsınız. Yediğimiz golde transferlerle ilgili bir hata görmedim. Birlikte bu analizi yapabiliriz. Gördüğünüz zaman futbolcuların hatalı olmadığını görebilirsiniz. Sıkıntı; sorduğunuz zaman sıkıntıyı transferlere doğru gidiyor.

O yüzden sıkıntıyı soruda görüyorum. Duygusal yaklaşıyorsunuz olaya. Transfer sizi daha çok ilgilendiriyor, yapılan hatalarla değil de transferlerle daha çok ilgileniyorsunuz. Bana göre bu, analiz değil. Birebir size göstermek isterdim. Hoca olarak, belirli futbolcuları söylemem. Bu problemleri toplantılarımızda konuşuyoruz. Futbolcularımızla birebir hatalarını konuşuyoruz. Futbolcuların ders alması gerekiyor."

Daum, “Göreve başladığınızdan bu yana antrenman temposunun yoğun olduğunu görüyoruz. Sezon başında yapılması gereken yüklemelerin şimdi yapıldığını görüyoruz. Lig başladıktan sonra antrenman temposunun yoğun olduğunu biz hiç görmedik, sebebi nedir'” sorusunu da cevaplandırdı. Geçmişi konuşmanın kendisinin görevi olmadığının altını çizen Daum, şöyle cevap verdi:

"Görevim; takımımızın taktiksel, fiziksel ve mental olarak hazır duruma getirmek. Son haftalarda yaptık bunu da. Bunları yaparken amacımız; takımı belirli bir seviyeye getirmek ve puanları almak. Ondan sonra söylediğimiz hedefe gitmek. Test de yapıldı, test sonuçlarında nerede eksikliklerimiz var, biz de ona göre çalışma takvimi oluşturuyoruz. Bunları çalıştırıp değil de testlerin sonuçlarına göre hareket ediyoruz.

Galatasaray ve Antalyaspor maçında bunları yansıttık biraz. Son iki maçta bunları yansıtamadık. Çaykur Rizespor maçının ikinci yarısında futbolcuların morali iyiydi, biraz daha zaman olsaydı neler olduğunu görebilirdik fakat yenildik sonuçta puan alamadık. Futbolcular gerçekten inanılmaz baskı altındalar. Ama profesyonel futbolculukta bu vardır. Sorun bunları birlikte nasıl çözeriz. Bu baskıyı nasıl atlatırız, futbolcular, teknik heyet ve seyircimiz birlikte olup bu baskıyı bastırabiliriz. Herkes bunu biliyor ki, böyle durumlarda her zaman galibiyetler gerekiyor. Ben de bunu reaksiyon olarak futbolcularımdan bekliyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası