Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu 414 sanıklı İBB davasının ilk duruşmasının 64. günü bugün Silivri'de gerçekleştirildi. Duruşmada Ekrem İmamoğlu salondan çıkarıldı ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney dahil 6 kişi hakkında tahliye kararı verildi.
EKREM İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ: ADALET MİLLETE AİTTİR
Duruşmanın tamamlanmasının ardından Ekrem İmamoğlu, resmi "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir paylaşımda bulundu.
Yaşanan yargı sürecine ve davanın gidişatına dair net bir mesaj veren İmamoğlu, "Adalet millete aittir. Ben millete konuşuyorum. Millete yüzümüzü dönelim." ifadelerini kullanarak davanın siyasi ve hukuki boyutuna vurgu yaptı, muhatabının doğrudan halk olduğunu belirtti.