Ege Postası
Geri

Davutoğlu: Yeni bir Suriye siyasi sisteminin kurulmasını ümit ediyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Hep beraber özgür, bağımsız, kendi iradesine sahip yeni bir Suriye siyasi sisteminin kurulmasını ümit ediyoruz. Yeni Suriye bütün Suriyeliler tarafından inşa edilecektir. Bunu ahlaki bir sorumluluk olarak...
Davutoğlu: Yeni bir Suriye siyasi sisteminin kurulmasını ümit ediyoruz
Haberler / Güncel
21 Nisan 2013 Pazar 03:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Hep beraber özgür, bağımsız, kendi iradesine sahip yeni bir Suriye siyasi sisteminin kurulmasını ümit ediyoruz. Yeni Suriye bütün Suriyeliler tarafından inşa edilecektir. Bunu ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz.” dedi.

Suriye Halkının Dostları Grubu’nun toplantısı, Beykoz’daki Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere, Almanya, Fransa, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanları, İtalya Başbakan Yardımcısı ile Suriye Ulusal Koalisyonu temsilcileri de katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 7 saat sürdü. Toplantının ardından Bakan Davutoğlu, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatip basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, ”Suriye halkının savunduğu değerler bütün insanlık adına bir mücadele yürüttü Suriye halkı. Bu mücadelede yalnız değiller. Biz bu mücadelede insani boyutuyla mültecilere yardım etmekte, hem de alanda bu mücadeleyi veren doğrudan destek anlamında Suriye Ulusal Koalisyonuna ve Suriye Askeri Konseyine verdiğimiz ve vereceğimiz desteklerle Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Hep beraber özgür, bağımsız, kendi iradesine sahip yeni bir Suriye siyasi sisteminin kurulmasını ümit ediyoruz. Yeni Suriye bütün Suriyeliler tarafından inşa edilecektir. Bunu ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz. Yoksa Suriye sadece Suriyelilere aittir. Suriye rejimine de mesajımız gayet açıktır. İki yıldır kendi şehirlerini, kendi insanlarını yok eden sistemin ayakta kalma şansı yoktur. Cenevre mutabakatında bütün üye ülkelerin kabul edeceği siyasi bir çözüm için derhal bir çözüm bekliyoruz. Fakat bu süreçte kana bulanmış bir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası