Ege Postası
Geri

Değirmenci’den; Savaşa hayır

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ekim Ayı Meclis Toplantılarının son birleşimde yaptığı konuşmayla “Savaşa hayır” dedi
Değirmenci’den; Savaşa hayır
Haberler / Yerel Politika
5 Ekim 2012 Cuma 19:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ekim Ayı Meclis Toplantılarının son birleşiminde Savaşa hayır diyerek, “Türkiye geçmişte nasıl Sevr’i yırtıp attıysa, Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesini de öyle yırtıp atmalıdır” dedi.

Meclis Başkanı Değirmenci, “Dünya tarihi savaşlarla doludur. Prof. Dr. Adnan Gümüş’e
göre; İÖ 3600 yılından İS 1965 yılına kadar çıkan 14.500 savaşta,3.5 milyar insan öldüğü tahmin ediliyor. Sadece 1939-1945 yılları arasında II. Dünya Savaşında 52 milyon insan öldü.
TBMM kararı olmadan Adnan Menderes Hükümeti tarafından asker gönderilerek katıldığımız Kore savaşında, toplam 2 milyon insan ölmüştü.750 dolayında askerimiz bir hiç uğruna dünyanın bir ucunda yok olmuştu. Niçi? Sadece ve sadece Amerikan çıkarları için” diye konuştu.

Savaşların, acı, gözyaşı, vahşet olduğunu belirten Başkan Değirmenci, “Atatürk’ün deyimiyle ‘Vatan savunması dışında savaş bir cinayettir’ Bugün dünyada barış için harcanan her bir dolara karşılık, silahlanmaya 2 bin dolar harcanıyor. Silahlanma için harcanan her 10 doların 4’ü ise ABD’ye gidiyor. Dünyanın en büyük silah satıcısı ülkesi Amerika. Nükleer teknoloji alanında çalışma yaptığı gerekçesiyle İran’ı istilaya hazırlanan Amerika, II. Dünya Savaşında Hiroşima ve Nagazaki’ye attığı atom bombasıyla bir anda 400 bin insanın kül olmasına ve bir o kadar insanın sakat kalmasına neden olmuştu.
Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesine uyarak ülkemizi II. Dünya savaşına sokmayan İnönü’ye;’Bizi süpürge tohumu yemek zorunda bıraktınız, aç kaldık.’diyenlere ‘Evet sizi belki aç bıraktım ama babasız öksüz bırakmadım.’deyişi, yakın tarihimizin ibret dolu sayfalarından bir tanesidir” dedi.
Ülkelerin her yıl savunma amaçlı olarak 900 milyar dolar kullandıklarını, insanlık yardımlarına ise ancak 60 milyar dolar harcandığını savunan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Uluslararası Af Örgütünün raporuna göre; Her yıl ortalama 22 milyar dolar, Asya, Ortadoğu, Latin Amerika ve Afrika ülkelerindeki silahlara harcanıyor. Devletlerin harcadıkları para, bu ülkelerde tüm çocukların okula gitmesini sağlayabilirken, 2015’e kadar çocuk ölümlerini 3/2 oranında düşürebiliyor” diye konuştu.

Başkan Serdar Değirmenci, “Amerika uydurduğu sahte gerekçelerle ve demokrasi getireceğiz yalanlarıyla işgal ettiği Irak’ta, taş taş üstünde bırakmadı. Toprak bütünlüğünü böldü, Irak’ı etnik ve mezhepsel parçalara ayırıp yok etti. Müzelerini, tarihini yağmaladı, Babil’den eser bırakmadı. Bu savaşta tam 1 milyon Irak’lı öldü. Yüzbinlerce insan da işkence tezgahlarından geçti. Irak, ABD’nin Büyük Ortadoğu projesinin ilk ayağıdır.

Şimdi sıra İran, Suriye ve Türkiye’dedir. ABD, Ortadoğu petrol kaynaklarını rahatça yağmalamak, burada Türkiye’nin Güneydoğusunu da içine alan tampon bir Kürt Devleti kurmak istemektedir. Üniter devlet yapımız çok ciddi tehdit altındadır. Amerika ve İsrail’in Ortadoğu’ da ki planlarına alet olmanın tarihimize, geleceğimize ve milletimize ihanet olacağını da biliyoruz. Türkiye geçmişte nasıl Sevr’i yırtıp attıysa, Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesini de öyle yırtıp atmalıdır” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası