Ege Postası
Geri

Bornova’da ‘yeni kaşif dönemi’ başladı

Bornova Belediyesi’nin, çocukların bilime olan merakını artırmak ve dünyayı deneylerle daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla açtığı Genç Kaşifler Bilim Evi’nde kış dönemi eğitimleri başladı. Bugüne kadar 5 binden fazla çocuğa “Genç Kaşif Sertifikası”nın verildiği BELGEM’deki merkezde fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji deneyler ve uyglamalarla anlatılıyor
Bornova’da ‘yeni kaşif dönemi’ başladı
Haberler / Yerel Politika
5 Ekim 2012 Cuma 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Bornova Belediyesi’nin geleceğin bilim adamlarını yetiştirdiği Çamdibi’ndeki Genç Kaşifler Bilim Evi’nde eğitimlere hiç ara verilmiyor. Yaz döneminde de kaşif yetiştiren BELGEM Binası’ndaki Merkez’de kış dönemi eğitimleri başladı. Bugüne kadar 5 bin çocuk ve gencin sertifika aldığı Genç Kaşifler Bilim Evi’nde başlayan kış dönemi kursları üç ay sürecek. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji eğitimlerini uygulamalı dersler ve deneylerle alan öğrenciler, dünyayı bilimle anlayacak. Deneyler yaparak, bilimsel gerçekleri keşfedip kaşiflik yolunda önemli bir adım atacak.

Üçer aylık dönemler halinde verilen eğitimlerin temelini uygulama ve deneyler oluşturuyor. Haftada iki gün Bilim Evi’ne gelip beyaz önlüklerini giyen geleceğin bilim insanları, fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematik laboratuvarlarında deneyler yapıyor. Öğrenciler Elektronik dokunmatik anahtar yapımı, sıvı seviye kontrolü devresi yapımı, ıspanak yaprağının DNA’sını inceleme, besinlerde organik madde tayini, yanıcı jelle yangın söndürme deneyi, pisagor teoreminin kaynağının bulunması gibi ilginç konularda çalışmalar yapıyor. Üç aylık eğitimlerinin ardından sertifika almanın mutluluğunu da yaşayan öğrenciler, okullarındaki fen bilimleri ve matematik derslerinde de dikkat çekiyor.

Bilime meraklı çocukları her zaman desteklediklerini ve bunun için özel merkezler kurduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Türkiye’de bilim alanında farklı bir çalışma yürütüyoruz. Genç Kaşifler Bilim Merkezi'nde eğitim gören çocuklarımızın sayısı 5 bini geçti. Buradan bilimsel araştırma kültürünü alan çocuklarımızın tüm insanlığın geleceğinde önemli katkılarının olacağını düşünüyorum. Genç Kaşifler Bilim Evi’nde çocuklarımıza bilimi sevdiriyoruz, onların özgürce düşüncelerini ifade etmelerini sağlıyoruz. Bunu yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası