Ege Postası
Geri

Değişimcilerin adayı Özel’den kurultay mesajları: İzmir’e baskı sökmez

CHP'de 4-5 Kasım günü gerçekleşecek Büyük Kurultaya sayılı günler kala değişimcilere vites arttırdı. Değişimcilerin adayı Özgür Özel, İzmir’de örgütle bir araya gedikten sonra, 29 Ekim Resmi Töreni’ne katılım sağladı. Törenin ardından absın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İzmir delegasyonuna baskı yapılmayacağını belirterek, “ Bizim delegemiz baskıya ve korkuya gelmez. Sandığa geçtiğinde önünde pusula, vicdanı ve partinin geleceği olacak” dedi.
Değişimcilerin adayı Özel’den kurultay mesajları: İzmir’e baskı sökmez
Haberler / Politika
28 Ekim 2023 Cumartesi 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38. Olağan Büyük Kurultaya sayılı günler kaldı. Genel seçimlerin ardından başlayan değişim tartışmaları tam gaz devam ederken CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel bugün İzmir'e geldi. İzmir'de örgütle buluşan Özel'in kurultay delegeleriyle görüşme yaptı. Kurultay delegeleriyle yağılan görüşmenin ardından 29 Ekim Resmi törenine katılan Özel, tören sonu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“İZMİR’E MANİSA KADAR GÜVENİYORUM”

İzmir delegasyonun fikirlerini değiştirebileceğini iddia eden Özel, “İzmir’den ciddi bir destek alıyoruz. Ben bütün İzmir delegelerin kendi vicdanlarıyla ve sahada sokakta, esnafta, arkadaşlarından çok etkilendiklerini, sokaktaki değişim talebinin partimizde de yükseldiğini ve İzmir delegelerimizin de değişimden yana tavır alacaklarını görüyorum. İzmir çok sayıda delegesi olan bir il. Benim en güvendiğim sandıklardan biri İzmir sandığı. İzmir sandığına Manisa sandığı kadar güveniyorum. İzmir, kurtuluşun, kurtuluşun kentidir. İzmir Cumhuriyet en bağlı kenttir. Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine en sıkı sarılan kenttir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de iyi olmasını en çok isteyen kenttir. Ben İzmir’den iyi bir sonuç alacağıma inanıyorum” dedi.

“İZMİR’DEKİ DEĞİŞİMİN KARŞISINDA DURULAMAZ”

İzmir delegasyonun Kılıçdaroğlu’na imza vermesini erken hamle olarak değerlendiren Özgür Özel, “İzmir’den çok sayıda delege arkadaşımız kurultayda değişimden yana oy kullanacaklarını bize ve çevrelerine söylüyorlar. İzmir kamuoyunda ciddi bir etkileşim var. Kimse İzmir’deki değişim talebinin karşısında durmuyor. Kongre öncesi kahvaltıda imza toplandı, böyle şeyler olur. Bazı arkadaşlar heyecanla ve İzmir’in değişim talebini tahmin etmeden attıkları erken bir adımdı. Bu adımın sonuç vermediği ve ciddi tepki gördüğünü, eleştiri aldıklarını biliyoruz. Değişimle ilgili yükselen talep, İzmir delegasyonunun ve yöneticilerin fikrini değiştirdi. 1 hafta sonra sandıkta her şey görülecek. Benim yüreğimde kırgınlık ya da küskünlük barındırmıyorum. Bize İzmir il örgütü de, delegeleri de, yöneticileri de sadece 4 Kasım günü görevlerini yaparken lazım değil, 6 Kasım’da partiyi iktidara taşıyacak olanlar da onlardır” ifadelerine yer verdi.

SOYER’İN ADAYLIĞINA YANIT: VATANDAŞ KARAR VERİR  

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için mevcut başkan Tunç Soyer’in gösterileceği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Özel,  Soyer’in adaylığına ilişkin gelen soruya, “Kimin belediye başkanı seçileceğine mutlak vatandaş memnuniyeti karar verecek. Eğer belediye başkanından vatandaş memnunsa bende memnunum. Vatandaş memnun değilse orada daha derinlemesine analizler yapılabilir ve onunla ilgili kararımı Parti Meclisi verir. Ama ben tek başıma karar vermeyi seven birisi değilim. Gücünü 2015 yılındaki ön seçimde tüm zamanların Türkiye rekorunu kırmaktan alan birisiyim. Hem vekillik hem belediye başkanlıkları için tereddüt varsa sandığı koyarız kararı üyelerimiz verir. İzmir, CHP’nin amiral gemisidir. Biz İzmir’i en zor zamanlarda kazandık. Değişim olmazsa İzmir kaybedilir diye bir şey söyleyerek seçimi Kurultay’a taşımayı doğru bulmuyorum. Bu kolaycılık olur. O yüzden biz her şartta değişimden sonra mevcut belediyeleri koruyup arttıracağız, İzmir’de de en çok ilçe belediyesi aldığımız seçim olacak” dedi.

KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun değişimden yana tavır almasına yönelik açıklamalarda bulunan Özel, “Kim değişimden yanayım diyorsa bundan sonraki süreçte CHP’nin örgütü ile ayağa kalkmasını ve seçim kaybetmemesini istiyordur. Sayın Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Önemli bir partili ve çok şey öğrendiğimiz bir büyüğümüzdür. İzmir’de yaptığı görevleri liyakat ve samimiyetle, teveccühü ile tamamlamıştır. Kendisinin desteği çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.

“DELEGE BASKIYA TESLİM OLMAZ”

Özel açıklamasının devamında, “İzmir’in delegelerine asker diyorlar. Onlar Mustafa Kemal’in askerleri dedik, sokaktaki talebi duyarlar dedik. Delegelere baskı sökmez. Ben baskı yapılıp yapılmadığına bakmıyorum, delegemizin baskıya teslim olup olmayacağına inanıyorum. Bizim delegemiz baskıya teslim olmaz. Bizim delegemiz baskıya ve korkuya gelmez. Sandığa geçtiğinde önünde pusula, vicdanı ve partinin geleceği olacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası