Ege Postası
Geri

Delican’dan Karabağlar’a onay müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican düzenlediği basın toplantısında Karabağlar’da, kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak belirlenen 540 hektarlık alanın 1. etap imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını duyurdu. Karabağlar’da katıldığı bir açılışta, kentsel dönüşüme yönelik ‘gasp’ çıkışı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu’na sert çıkan Deican, “Bu zamana kadar İzmir’de kimin hakkı gasp edilmiş çıkmış söylesin. İzmir’de Kocaoğlu farklı bir yönteme girdi. İki aydır vekil adaylığına soyundu. Bıraksın bu işleri” dedi. Delican’dan Karabağlar’da
Delican’dan Karabağlar’a onay müjdesi!
Haberler / Yerel Politika
1 Haziran 2015 Pazartesi 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’da, kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak belirlenen 540 hektarlık alanın 1. etap imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, il binasında düzenlediği basın toplantısında onayı duyurdu.



BÖLGE PARKI OLACAK
Planların onaylanmasının kent adına büyük önem taşıdığını ifade eden Delican  “Karabağlar’daki kentsel dönüşüm 1. etap imar planları  onaylandı. 540 hektarlık alanda 9 bin 785 bina var. Bakanlık buraya 127 trilyondan fazla para harcadı. Birinci etapta  108 hektarlık alanda 4 bin konut yapılacak. Tamamlandığında sosyal donatı alanları eğitim alanları, spor alanları, dini tesis alanları, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar yapılacak. 350 bin metrekare de bölge parkı olacak. Kültürpark gibi bir alan büyüklüğünde.  Parkın yüzde 50’si yeşil alan olacak. Bakanlık Karabağlar’daki dönüşüme 1 katrilyon para harcayacak. Devlet kendi eliyle vatandaşın lehine ciddi bir kamu alanı yaratacak. Her daim kazanan vatandaş olacak. Geriye kalan etaplarda yerinde dönüşüm olacak. Vatandaşın mülkiyet hakları kanun çerçevesinde bakanlık tarafından korunacak.1 ay içinde kazma vurulacak.” dedi.

KOCAOĞLU’NA SERT ÇIKTI
Delican, geçtiğimiz günlerde Karabağlar’da katıldığı bir açılışta kentsel dönüşüm üzerinden ‘gasp’ çıkışı yapan ve  “Riskli bina diye daire alıp yerine çok katlı bina yapıyorsunuz. 6306 sayılı yasa ile yapılan bir tek kentsel dönüşüm örneği uygulaması yoktur. Bin küsür tane bina müteahhitler tarafında gasp edilmiştir. Dairesi milyonlar edecek yerlerdeki vatandaşlarının evlerini alıp yıkmak kentsel dönüşüm değildir” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef aldı.



VEKİL ADAYI GİBİ
“Burada bir gasp yoktur. Devlet güvencesindedir  proje” diyen Delican, şöyle devam etti;
“Bu  zamana kadar İzmir’de kimin hakkı gasp edilmiş çıkmış söylesin. Dönüşümle ilgili kimin mağduriyeti var. Kentsel dönüşümle ilgili yaygara kopardılar. Kankası (Alaattin Yüksel) çıktı “bize yetki niye verilmiyor” diye. Hükümet Gaziemir’de Karşıyaka’da, Bayraklı’da, Torbalı’da yetkileri belediyeye devretti. Seçim üzerine Uzundere’de 20 bina yıktılar. Başka bir şey yapmadılar. 2 yıl boyunca kentsel dönüşüme neden girmediniz. İzmir’de ciddi bir sağlıksız konut sıkıntısı var. Öncelikle el atması gereken belediyeden. Hükümet adım attı. Belediyeye örnek oldu. Bayraklı’da ne yaptı Aziz Bey…Roman vatandaşların oturduğun yerlerde hiçbir adım atılmadı. Kentsel dönüşümde dayatma yok. Kendi isteğiyle yapılmaktadır. İstemezükçüler başlayabilir. Askı süresi bir ay sürecek. İptal için dava da açabilirler. Vatandaşın lehine olan her şeyin takipçisizi. Gölge etmesinler başka bir şey istemeyiz. Kocoağlu siyaset yapıyor devlet içinde devlet olmaz. Yasaya göre bir vatandaşın yetki gaspı yoktur. Varsa ispat etsin. Kendisinin dile getirdiği yasa eski bir yasadır. İzmir’de Kocaoğlu farklı bir yönteme girdi. Kendisine tavsiyem vatandaşla hükümetle işbirliği yapsın.Gelsin yol yordam gösterelim. İki aydır vekil adaylığına soyundu. Bu işleri bıraksın. Vatandaşın istekleriyle ilgilensin. Kendisini devamlı siyasetin içine bodozlama sokarak belediye başkanlığı yapılmaz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası