Ege Postası
Geri

Denetim raporunu yazanlara, Başkan Tatı'dan sert tepki!

Konser ve gösterilere harcanan paralarla, anıtların durumuylu, ihale yöntemleriyle Buca Belediyesi'nin 2012 faaliyetlerini açık bir dille eleştiren Denetim Komisyonu raporuna Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'dan yanıt geldi. Can Radyo'ya Gökhan Kafalı'nın hazırlayıp sunduğu 'Sesli Gazete' programına telefonla bağlanan Başkan Tatı "o raporda yazanlar hazırlayanların cahilliğini gösterir, bu demokrasi fazlalığı değil terbiyesizliktir" diye konuştu
Denetim raporunu yazanlara, Başkan Tatı'dan sert tepki!
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Nisan 2013 Perşembe 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Buca Belediyesi 2012 harcamalarının mercek altına alındığı 'Denetim Komisyonu Raporu' tartışmaları tüm hızıyla sürüyor. Buca Meclis üyeleri AK Partili Gülay Sakartepe ve CHP'li Hasan Kurt, Sevilay Dursun , Emre Aykut ve Osman Ergündoğar'dan oluşan Denetim Komisyonu'nun hazırladığı 63 sayfalık raporda konser ve tiyatro gibi etkinliklere 1 milyon 579 bin lira harcandığı vurgulanmıştı. Harcama kalemleri içinde zirvenin tepesinde 174 bin lirayla Hanka Paldum ve Cenk Bosnalı konseri yer alıyor. Onu 160 bin liralık ücretle Hadise izliyor denrilmişti.

''BU DENETİM RAPORU BUCA'YI SALLAR'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

RAPORU YAZANLARIN SORUMLULUĞU CHP'NİNDİR
Denetim Komisyonu raporunun tartışıldığı Can Radyo'ya  Gökhan Kafalı'nın hazırlayıp sunduğu 'Sesli Gazete' programına telefonla bağlanan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Hanka Paldum ve Cenk Bosnalı ki? Neden bu kadar para verilmiş" yönündeki dinleyici eleştirilerine "Hanka Paldum ve Cenk Bosnalı'ya verilen para sadece onlara verilen değil, tüm festivale harcanan paradır. Söz konusu sanatçılar Balkanlar'ın Diva'sı olarak adlandırılan sanatçılardır. Raporda yazılan rakamların büyük bir bölümü abartılmış. Karanfil alımı için 111 milyon lira yazılmış. Benim belediyemin bütçesi o kadar. O rapor yazanların sorumluluğunda. Maksatlı olarak hazırlanmış. Rakamları karşılaştırın ne demek istediğimi anlarsınız. CHP'ye üye olurken CHP tüzüğüne uygun davranacağız diye imza atarsınız. O raporda yazanlar hazırlayanların cahilliğini gösterir. CHP içinde herkes konuşabilir, bu demokrasidir. Ama bu seferki demokrasi fazlalığı falan değil, terbiyesizliktir. Onlar hakkında sorumluluk CHP yönetiminindir" diye konuştu.

RAPORDA NELER VAR'
KÖTÜ İŞÇİLİK, KÖTÜ MALZEME

Büyük tartışma yaratan Denetim Komisyonu Raporu satırbaşlarıyla şöyle...
Buca Belediyesi'nin yaptırdığı "Üç Fidan' Anıtı, Srebrenitsa Anıtı ve Üzümcü Köylü Heykeli raporda dikkati çekenr çarpıcı konulardan biri olarak dikkati çekiyor. Üç Fidan Anıtı için "yangına sebebiyet verecek malzemeden yapılmış olması nedeniyle çevre için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Yerinde yapılan tespit sırasında çok kısa bir süre önce yapılmış olmasına rağmen elektrik tesisatlarının bozulmuş olduğu tespit edildi. Ayrıca Üç Fidan Anıtının çevresinde bu anıtın kimlere hitaben yapıldığı, onların hayatlarını ve yaşadıklarını anlatan en ufak bir yazı yoktur. Maalesef kötü bir işçilik ve kalitesiz malzeme kullanılmıştır,
Srebrenitsa Anıtı için; " Anıt yapılırken kullanılan kalitesiz malzeme ve kötü işçilikten dolayı şimdiden tüm yazıların döküldüğü görülmüştür. 36 bin 936 Tl verilerek alınan 106 ekran tabela yapılan tespitlerde SREBRENİTSA anıtının açılışında iki saat süre ile çalıştığı ve sonrasında çürümeye terk edildiği görülmüştür.
Üzümcü Köylü Heykeli için; Heykeltraş Ali Yaldır tarafından yapılan 23 bin 600 TL'lik heykelin parasının ödenmiş olmasına rağmen nerede olduğu bilinmemektedir" denilmiştir.

İHALELERDE ÖZENLİ DAVRANILMAMIŞTIR
Raporda "ihalelerde maliyet oluşturulurken özenli davranılmadığı görülmüştür. Örneğin; zemin beton üzerine yüzey sertleştiricisini A firması 5 Tl, B firması 5,25 TL fiyat verirken C firması 24 Tl fiyat vermiştir. Böylece 5 TL civarında olması gereken ortalama maliyet 11,42 TL'ye çımkıştır. 200 bin metrekarelik bir işte maliyet 128 bin TL yükselmiştir.
- 31.08.2012 tarihinde Yavuz Sultan Selim caddesinde çevre düzenlemesi yapılırken Yıldız Eli firması tarafından elektrik tesislerine zarar verildiği iddiası ile TEDAŞ tarafından tutanak tutulmuştur. Yıldız Eli firması tarafından bu tutanağa imza atılmamasına rağmen Buca Belediyesi Fen İşleri tarafından zarar tanzim edilmiştir. Ayrıca Buca Belediyesi ile Yıldız Eli arasında herhangi bir bir sözleşmeye rastlanılmamış, aradaki bağ komisyonumuz taragından anlaşılamamıştır" denildi,

SORUYORUZ, CEVAP ALAMIYORUZ
Raporda komisyonun sorduğu ancak cevabını alamadığı konulara da yer veriliyor.
SORU 1- 21012 yılı Buca Belediyesi Temizlik işi ihalesi alan firmanın ve çalışanın listesi istenmiştir.
CEVAP- İhaleyi alan firma yüzde 98 ortaklı Barla Peyzaj Limited Şirketi ve yüzde 2 ortaklı Necim Bey İnş.Tem.Ltd.Şti'dir. İşyerleri adresleri Antalya'dır.
not: Biz şirketin çalışanlarının listesini istedik. Onlar bunun yerine şirketin adresini verdiler.
SORU 2- Temizliz İşleri Müdürlüğü'nün Kasım 2011 döneminde yapılamadan iptal edilen bir ihale dosyası var ise taragımıza verilmesini rica ederiz.
CEVAP- Müdürlüğümüz söz konusu iptal edilen ihaleye ilişkin olarak istemiş olduğunuz ihale dosyasının süre olarak bir yıldan eski olması (ki bu ihale 2012 yılını ilgilendiriyor) Ve muhasebeleştirilmemiş olması nedeniyle TARAFINIZA VERİLMESiNE GEREK OLMADIĞI GÖRÜŞÜNDEDİR (Denetim Komisyonunun gerek duyarak istediği bir dosyayı Temizlik İşleri Müdürlüğü verilmesine greek olmadığını düşünmüştür.)
SORU 3-Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden İntegral Araştırma Şirketi'ne ait anketin sonuçları istenmiştir.
CEVAP- Anket sonucu şu üst yazıyla gönderilmiştir. Bilgi Edinme Kanuna göre dilekçeyle başvuruda bulunan Gülay Sakartepe isimli VATANDAŞ'a ait 18.03.2013 tarih ve 785 sayılı başvuru formu ekte gönderilmiştir.
SORU 4- Logolu atkı ve Türk bayrağının depolard kaç adet bulunduğu sorulmuştur.
CEVAP: CEVAP VERİLMEMİŞTİR
SORU 5- Buca Belediyesi sınırları içerisinde muhtelif yerlerde bulunan bilboard ve reklam panolarının hangi yöntemle, ne kadara, hangi firmaya kiraya verildiğinin tarafımıza bildirilmesi istenmiştir.
CEVAP- CEVAP VERİLMEMİŞTİR
SORU 6- Fen İşleri Müdürlüğü'nden Belediye Ek Hizmet Binası ve yüzme havuzunun mimari projesi, statik projesi, elektrik projesi, makina tesisat projesi, zemin etütleri ve harita TUS dosyası maliyetleri inceleyip hesaplayabilmek açısından istenmiştir.
CEVAP- CEVAP VERİLEMEMİŞTİR
SORU 7- Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından 100 adet çeyrek altın ve 50 adet yarım altın kimlere hediye edilmiştir'
CEVAP -3 tanesinin çöpte bebek bulan işçilere dağıtıldığının fotoğrafları gönderilmiş fakat 147 adet altının kimlere hediye edildiğinin cevabı verilememiştir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası