Ege Postası
Geri

Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Çakır: Üyeler artık değişim istiyor

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, sektörün problemlerinin büyük olduğunu, göreve geldiklerinde bu problemleri bir takvim çerçevesinde çözeceklerini söyledi. Ulaşılabilir bir yönetim anlayışı getireceklerini...
Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Çakır: Üyeler artık değişim istiyor
Haberler / Güncel
27 Nisan 2013 Cumartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, sektörün problemlerinin büyük olduğunu, göreve geldiklerinde bu problemleri bir takvim çerçevesinde çözeceklerini söyledi. Ulaşılabilir bir yönetim anlayışı getireceklerini belirten Çakır, oda üyelerinin büyük çoğunluğunun değişim istediğini kaydetti.

Salih Zeki Çakır, Oruç Reis Denizciler Kulübü’nün gerçekleştirdiği 'Genç Denizciler Başkan Adaylarına Soruyor' başlıklı toplantıya katıldı. Toplantı öncesi Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan Başkan Adayı Çakır, seçimden çok umutlu olduklarını, yüzde 70’e yakın oy beklediklerini söyledi. Çakır, sözlerine şöyle devam etti: “Elbette bu projeler, Deniz Ticaret Odası'nın mali ve insan kaynaklarıyla kısmen yapılabilir. Esas olan tüm sektör paydaşlarını işin içine çekerek ulusal ve uluslararası fonlardan bu projelere katkı sağlayarak, hayata geçirmek için gayret sarf edeceğiz. Sektörümüz Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine kendini uyarlamak zorunda. Bunun alt yapısını özellikle ithalat ve ihracattaki deniz taşıma kısmına kendini uyarlayıp oradaki artacak paydan kendine almak zorunda. Her meclis üyesi seçilecek arkadaş, kendi meslek grupları içerisinde çalışmalar yapmalı. Bundan sonra sandığa oy vermeye getirecek bir çalışma sürdüreceğiz. Biz tabi 6 aydır çalışıyoruz. Kapsamlı bir ekip olarak çalışıyoruz.”

'ULAŞILABİLİR BİR YÖNETİM ANLAYIŞI GETİRECEĞİZ'

Başkan Adayı Çakır, seçimi kazanmaları halinde ulaşılabilir bir yönetim anlayışı getireceklerinden söz etti. Sektörün sorunlarının bir takvimle çözülebileceğini kaydeden Çakır, “Değişim grubu bir ekiptir. Bu çalışmalar tamamen ekip çalışmasıdır. İnşallah o gün dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız. Seçim sonrasında yönetime geldiğimizde yapacaklarımızı açıklıyoruz. Bugün burada üyelerimizin bir kısmı ile projelerimizi paylaşmış olacağız. Bizim için daha geniş bir kitleye ulaşmak için iyi bir fırsattır bu toplantı. Bugün en iyi şekilde bu fırsatı değerlendireceğiz. Üyelerimizin ihtiyaçları farklı farklı. Balıkçının farklı ihtiyacı var, su sporcusunun farklı ihtiyacı var. Daha sonra armatörün ve gemi inşaa sektörünün ihtiyaçları farklı. En önemlisi; ulaşılabilir bir yönetim anlayışını getirmeye çalışacağız. Sektörümüz krizde, sorunlar çokça birikmiş durumda. Bunları bir çözüm takvimine bağlayacağız. El birliği ile sorunlarımızı çözmeye çalışacağız. Samimi ve iyi iletişim kurarak üyelerimizle böyle bir hizmet anlayışı getireceğiz. Deniz Ticaret Odası üyelerinin de var olduğunu hissettiren bir çalışma getireceğiz. Deniz Ticaret Odası'nın varlık sebebi üyelerdir. Bu anlayışla çalışacağız. Projelerimiz var." ifadelerini kullandı.

'ÜYELERİMİZ DEĞİŞİM ZAMANI DİYOR'

Çakır, Deniz Ticaret Odası üyelerinin büyük çoğunluğu değişim istediğini söyledi. Başkan Adayı Çakır sözlerini şöyle tamamladı: “Altı aylık bir süreçte 'denizciliğimizde değişim yapalım' dedik. Bu düşüncemiz sektörümüzün geniş kitlesi tarafından kabul gördü. Artık üyelerimiz 'değişim zamanı' diyor. Bu değişimi 9 Mayıs'ta sandığa gelip tercihlerini yaparak değişimin önünü açacaklar. Kurumsal desteklerin yanında firmalardan üyelerden büyük bir destek aldık. Seçim sürecimizde kalan süreyi iyi değerlendirerek güzel bir sonuç almayı planlıyoruz."




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası