Ege Postası
Geri

“Dershane tartışmaları öğrencilerin psikolojisini bozuyor”

Hükümet tarafından hazırlanan dershaneleri kapatma taslağı nedeniyle gelecek kaygısı taşıyan öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğu belirtildi. Özel Rentıp Hastanesi Psikologlarından Şeyma Kama, dershanelerin kapanıp kapanmayacağı ve...
“Dershane tartışmaları öğrencilerin psikolojisini bozuyor”
Haberler / Güncel
16 Kasım 2013 Cumartesi 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hükümet tarafından hazırlanan dershaneleri kapatma taslağı nedeniyle gelecek kaygısı taşıyan öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğu belirtildi.
Özel Rentıp Hastanesi Psikologlarından Şeyma Kama, dershanelerin kapanıp kapanmayacağı ve eğitim sistemiyle ilgili düşünülen olası durumların gündemi fazlasıyla meşgul ettiğini dile getirdi. Bu konudaki belirsizliğin öğrencilerin kafasını meşgul ettiğini belirten Kama, gençlerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Gelecek konusunda fazlasıyla kaygılı olan gençler, bir de bu sürecin belirsiz olmasından kaynaklı kaygılar yaşadığına dikkat çeken Kama, şu uyarılarda bulundu: “Kaygı, kişinin bir uyaranla karşılaştığında uyarana karşı verdiği, bedensel, duygusal ve zihinsel tepkilerdir. Kaygı yaşayan kişi yaşanılan durumda aşırı tetiktelik ve endişe hali yaşamakta ve bu hisleri engellemekte zorluk çekmektedir. Normal seviyede yaşanan kaygı kişi için motive olma, istekli olma ve karar verme gibi konularda faydalıdır fakat kaygı seviyesi yükseldikçe, dikkat ve yoğunlaşmakta zorluk çekilebilir ve performansını etkili bir şekilde gösterebilmede problemler yaşayabilir. Eğitime ilişkin bu çatışmalar, dönüşümler kişi üzerinde fazla kaygıya sebep olduğunda, bu öğrencinin performansını etkileyebilir. Stres sonuçları tahmin edilemeyen, kişinin fikir yürütemediği, sorulara cevap veremediği, cevaplarla tatmin olamadığı belirsiz durumlarda ortaya çıkabilir ve stresli ortamlar ruhsal gelişimi olumsuz etkileyebilir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası