Ege Postası
Geri

Derste dinleyip kampüste ekiyorlar

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümü öğrencileri, üniversite içindeki Bahçe Bitkileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde sebze- meyve yetiştiriyor. Ege Üniversitesi ana kampüsünde bulunan 300 dekara yakın alanda öğrenciler teorik bilgileri uygulama imkanı buluyor.
Derste dinleyip kampüste ekiyorlar
Haberler / İzmir
20 Ekim 2016 Perşembe 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dursun Eşiyok, “Öğrenciler her şeyi kendileri yapıyorlar. Uygulamalı tohum yetiştiriciliği, fide yetiştiriciliği yapılıyor. Geçen hafta öğrenciler soğan tohumu ektiler. Şimdi de yine uygulamalı olarak renkli, kıvırcık yapraklı salata tohumu ekeceğiz" dedi.

Prof. Dr. Dursun Eşiyok ve Araş. Gör. Tansel Kaygısız Aşçıoğul denetiminde öğrenciler, sebze tohumu ekimini gerçekleştiriyorlar. Alanda; brokoli, lahana, soğan, mandalina, mor karnabahar, tatlı mısır, biber ve domates bitkileri bulunuyor. Araş. Gör. Aşçıoğul, “Burada bütün türleri tanıyıp hangi dönemde hangi türler yetiştiriliyor, yetiştiricilik sırasında hangi problemler yaşanıyor bunları öğrencilerle beraber gözleme şansımız var" dedi. Ziraat Fakültesi bahçelerinde organik olarak üretilen çiçekler, sebze ve meyveler bölüm araştırmalarında kullanılıyor ve üniversite içindeki iki ayrı noktada satışa sunuluyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası