Ege Postası
Geri

Dervişoğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Amasya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. "Herkes merkez arıyor ya, işte buradayız. Merkez biziz." diyen Dervişoğlu, "Bu ülkeyi siyasi taassuplara, hırslara, taleplere ve beklentilere kurban etmeyeceğiz. Bütün mücadelemiz milletimiz, vatanımız, bayrağımız, gençlerimiz için olacak. Ve göreceksiniz mutlaka başaracağız!" ifadesini kullandı. Erken seçim sorusuna da yanıt veren Dervişoğlu, "Erken seçim; demokrasi tıkandığında, vatandaşın sorunları çözülemez hale geldiğinde gerekli olabilir. Ama bu talebi behemahal bulunursunuz. 'Erken seçim isteyeceğim ama 2 sene sonra isteyeceğim' derseniz, bunun adı erken seçim değil, spekülasyon olur." dedi.
Dervişoğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması
Haberler / Politika
18 Temmuz 2024 Perşembe 23:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Amasya il başkanlığını ziyaret etti. 

Genel başkan sıfatıyla geldiğini belirten Dervişoğlu, “Eski dönemlerde böyle bir hayal aklımın ucundan bile geçmiyordu. Hayatımın hiçbir döneminde kendi kariyerimle ilgili bir planlama yapmadım. Her şeyi Cenab-ı Allah’a bıraktım. Allah’tan, bu büyük aile için hayırlı olanı nasip ettim. Bize nasip edilen her şeyin içinde de bir hikmet arayarak o nasibin peşinde koşmaya gayret sarf ettim. Şimdi o nasibin peşinde beraber koşmaya, saflarımızı sıkılaştırmaya, gönül gönüle birleşmeye Amasya’ya geldim” dedi.

“Yaraları sarmak için yola çıktık”

Türkiye’nin çok büyük sıkıntılar içinde olduğunu kaydeden Dervişoğlu, “Neredeyse her alanda büyük problemleri çözmekle mükellefiz. Bu problemlerin çözülmesi noktasında da vaziyet alacağız. Yılgınlığa düşenler varsa, yılmamızı icap ettiren bir şey olamadığını anlatacağız. Dargınlarımız varsa darılacak bir şey olmadığını onlarla paylaşacağız. Biliyorum yaralar var, onları sarmak için yola çıktık. O yaraları birbirimize sarılarak saracağız.” şeklinde konuştu.

“Çıktığımız yolda durmak yok”

Türkiye’nin bütün dertlerine, milletin bütün çilelerine çare olabilecek çözümlerini vatandaşlarla paylaşacaklarını söyleyen Dervişoğlu, “Çiftçinin derdini tarlada, işçisinin derdini çalıştığı tezgahta, memurun derdini çalışma yerinde, gelecekten umudunu kesmiş gençlerimizin derdini onların bulunduğu yerlerde ve bugün büyük sıkıntılarla karşı karşıya olmalarına rağmen kendilerine 12 bin 500 liralık maaş reva görülen emeklinin derdini onların hanesinde çözmeye çalışacağız. Çıktığımız yolda durmak, yorulmak, geride kalmak yok. Çıktığımız yolda her zaman ileriye yürüyeceğiz” ifadesini kullandı. 

“Aramıza şeytan bile giremeyecek”

“Maziye bakarak üzerinde tartışmamız icap eden konular olabilir.” diyen Dervişoğlu, “Öncelikli problemlerimizi, dertlerimizi konuşacağız. Geride olup-bitenler geride kalmıştır. O sebeple her zaman ileriye bakacağız, ileriye yürüyeceğiz. İyi ve cesurlar hareketine göre bu ülkenin çözülemeyecek hiçbir problemi yok, yeter ki doğru yönetilsin. Bu ülkeyi doğru yönetmeye talip kadrolar olarak da üzerimize düşen bütün tarihi sorumlulukları yerine getireceğiz. Bunu birlikte yapacağız. Birbirimize öyle sıkı sarılacağız ki aramıza şeytan bile giremeyecek” diye ekledi.

“Mutlaka başaracağız”

Türk milletinin eski siyasetteki samimiyeti aradığını vurgulayan Dervişoğlu, “Biliyorsunuz siyasetçiler yüksekten yüksekten konuşuyorlar. Ait oldukları yeri unutuyorlar. Ben bu millete Süleyman Demirel’in özlenen samimiyetini, Bülent Ecevit’in özlenen nezaketini, Turgut Özal’ın özlenen çalışkanlığını, rahmetli Necmettin Erbakan hocanın imanını, Alparslan Türkeş’in mücadele cehdini bir kez daha göstereceğim. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bu topluma neler kazandırdığını anlatacağım. Tüm bu önemli şahsiyetlerin ve liderlerin bütün doğrularını üstlenecek, onların miras bıraktığı ayak izlerine basarak yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Bu ülkenin nasıl bir siyasi anlayışa ihtiyacı olduğunu biliyoruz. O yolda yolculuğumuzu sürdüreceğiz. İYİ Parti, Türk milletinin merkezinden ilham alarak Atatürk’ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilkelerinden ve kazanımlarından istifade ederek yolculuğunu sürdürecek.  Herkes merkez arıyor ya, işte buradayız. Merkez biziz. Bu ülkeyi siyasi taassuplara, hırslara, taleplere ve beklentilere kurban etmeyeceğiz. Bütün mücadelemiz milletimiz, vatanımız, bayrağımız, gençlerimiz için olacak. Ve göreceksiniz mutlaka başaracağız!” dedi. 

“Parlamenter demokratik sistemden yanayız”

Dervişoğlu, konuşması ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Yeni anaysa tartışmalarına dair Dervişoğlu, “TBMM'de önümüze gelen bir anayasa taslağı yok. Çalışma budur diye iktidar partisinin getirdiği bir metin yok. Biz tavrımızı çok önceden ortaya koyduk. Tek adamlığı tahkim edecek bu ucube sistemi sürdürmeyi sağlayacak hiçbir Anayasa değişikliğinin yanında olmayacağımızı ifade ettim. Anayasa tartışmalarının Türkiye'nin gerçek sorunlarının üzerini örtmemesi gerektiğini de ifade ettik. Şimdi bekliyoruz. Türkiye'de anayasa konuşuluyor ama anayasayla ilgili herhangi bir önerme yok. İYİ Parti'nin tavrı merak ediliyorsa açık ve net olarak söylüyoruz; biz parlamenter demokratik sistemden yanayız. Bu ucube sisteme karşı duruşumuz münasebetiyle kurulduk. Kurulma şartları o günlerde ne kadar geçerliyse bugün de misliyle geçerli. Dolayısıyla bu noktada bir çizgi kırıklığımız yoktur.” yanıtını verdi. 

Erken seçim tartışmaları 

“Erken seçim bekliyor musunuz?” sorusuna da yanıt veren Dervişoğlu, “Erken seçim; demokrasi tıkandığında, vatandaşın sorunları çözülemez hale geldiğinde gerekli olabilir ve talep edilir. Ama bu talebi behemahal bulunursunuz. 'Erken seçim isteyeceğim ama 2 sene sonra isteyeceğim' derseniz, bunun adı erken seçim değil, spekülasyon olur. Türkiye 1 yıl içerisinde 3 seçim geçirdi. Vatandaşlarımızda bir yorgunluk hali de var. Dava arkadaşlarımız bizi coşkuyla karşılıyor ama başka yerlere giden siyasiler kendi beklentilerine karşılık bulamıyorlar. Türkiye'deki meselelerin çözülme yeri TBMM'dir. Bir tıkanıklık olursa, bunun çözülmesinin yeri de demokrasilerde sandıktır. Millet erken seçim isterse kimse bundan kaçamaz ama birileri Anayasa'da kendilerine bahşedilen hakka bağlı olarak erken seçimden siyaseten nemalanırsa İYİ Parti tüm bu gelişmeleri dikkatle takip edecektir.” ifadesini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası