Ege Postası
Geri

Destici: Suriye’de 3,5 milyon Türkmen yaşadığına bizim hükümet bile inanmıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, azınlık halinde yaşayan Türklerin birlik oluşturamadığını, Suriye’de 3,5 milyon Türkmen yaşadığını, fakat birlik sağlanmadığı için buna Türk hükümetinin bile inanmadığını...
Destici: Suriye’de 3,5 milyon Türkmen yaşadığına bizim hükümet bile inanmıyor
Haberler / Politika
19 Temmuz 2013 Cuma 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, azınlık halinde yaşayan Türklerin birlik oluşturamadığını, Suriye’de 3,5 milyon Türkmen yaşadığını, fakat birlik sağlanmadığı için buna Türk hükümetinin bile inanmadığını söyledi.

Dünyanın farklı yerlerinde yaşayan akraba toplulukların temsilcileriyle iftar yemeğinde buluşan Mustafa Destici, Türk topluluklarının dünya genelinde birlik oluşturamadığını, bu sebeple seslerini duyuramadıklarını ifade etti. Destici, ‘’Birliğimizi, beraberliğimizi genişletmemiz lazım. Bizi üzen en önemli konulardan biri de maalesef Suriye’de olsun Türkmeneli’nde olsun, diğer bölgelerdeki Türkmen kardeşlerimizin kendi aralarında bir birlik oluşturamaması ve hep farklı gruplar halinde hareket etmeleridir. Zaten eziliyoruz, zaten yok ediliyoruz, zaten her şeyden mahrum bırakılıyoruz, zaten tepemizden kaldıramayacağımız güçler var." dedi.

        "BİRBİRİMİZLE UĞRAŞTIĞIMIZDA ALTINDAN KALKAMAYACAK PROBLEMLER ÇIKIYOR"

Destici, "Şu anda biz diyoruz ki Suriye’de 3,5 milyon Türkmen var. Ama Suriye’de 3,5 milyon Türkmen olduğuna bizim Türk hükümeti bile inanmıyor. Oradaki kardeşlerimiz Suriye’deki Türkmen varlığına bırakın Batı’yı, bırakın Avrupa’yı, bırakın diğer ülkeleri, bizim hükümetimizi bile inandırabilmiş değiller.’’ diye konuştu.

Türkmenlerin Suriye’de küçük gruplar halinde yaşadığını aktaran Destici, "Eğer bugün o bölgede terörist bir örgüt devlet kurma, özerklik ilan etme noktasına geliyor ve sayıları onlardan kat kat fazla olan Türkmen kardeşlerimizin esamesi bile okunmuyorsa, Türk kamuoyunda bile Suriye meselesi konuşulurken Türkmenlerden tek bir cümle bile bahsedilmiyorsa burada elbette ki bizlerin ve Suriye’deki Türkmen kardeşlerimizin de sorumluluğu var diye düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası