Ege Postası
Geri

Dev Abdülhamit'in yerine küçüğü geldi

Yerel seçimin ardından Torbalı'yı CHP'li belediyeden devradan AK Parti Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilk olarak makam odasına Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. Padişahı Sultan Abdülhamit tablosu asmıştı. Görmez, yedi ay önce ülke kamouyona da yansıyan dev portreyi küçülttü. Başkan Görmez'in makam odasındaki o portrede değişiklik
Dev Abdülhamit'in yerine küçüğü geldi
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Temmuz 2015 Çarşamba 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir'de yerel seçimde koltuğu CHP'li İsmail Uygur'dan alan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, makam odasında masanın yanındaki duvara Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. Padişahı Sultan Abdülhamit'in 1 metre 20 santimetre uzunluğunda portresini asmıştı. Portrenin üzerinde de Osmanlı arması yer alıyordu. Başkan'ın Abdülhamit sevdası yedi ay önce ulusal basına da yansımış ve yankı bulmuştu. Dev Abdülhamit portresi, Belediye Kültür Merkezi'nin girişine Sultan Abdülhamit Han'ın köşesine konuldu. Yerine Sultan Abdülhamit'in daha küçük portresini asan Görmez, şunları söyledi: 

"Sultan Abdülhamit portresinin ebadını küçülttük. Ancak tamamıyla kaldırmadım daha küçüğünü aynı yerine astım. Ben tarih öğretmeniyim. Torbalı, 1876-1908 yılları arasında 33 yıl padişahlık yapan Sultan 2. Abdülhamit dönemden kalan sayısız eserle adeta onunla özdeşleşmiş durumda. 

Torbalı Sultan Abdülhamit Han'ın özel mülkü. Torbalı'da ne kadar cami, çeşme, mektep varsa Sultan Abdulhmit Han zamanında onun özel bütçesinden yaptırılan eserlerdir. Torbalı tarihi demek, sultanın dönemi demek. Torbalı, Abdülhamit Han'ın özel çiftliğiydi." 

Torbalı Belediyesi, Osmanlıca kursunu da ilk açan belediye olmuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası