Ege Postası
Geri

Dev maç öncesi kriz! Siyasilerden peşpeşe tepki

Suudi Arabistan’da bu akşam oynanacak Fenerbahçe- Galatasaray Süper Kupa finali öncesi Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyeceği iddiaları kriz yarattı. Siyasiler ve belediye başkanlarından yaşananlara sosyal medya hesaplarında peş peşe açıklama yaparak tepki gösterdi.
Dev maç öncesi kriz! Siyasilerden peşpeşe tepki
Haberler / Politika
29 Aralık 2023 Cuma 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bu akşam Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçında Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyeceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Fenerbahçe ve Galatasaray, İstiklal Marşımız ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye iletti.

Siyasiler ve belediye başkanlarından 'İstiklal Marşı' ve 'Atatürk pankartı' krizinin ardından tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel

“Türkiye'nin Süper Kupa Finali Suudi Arabistan'da oynanmaz demiştik. Dinlemediniz. Riyad'da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu pankarta tahammül edemeyenlerin şimdi İstiklal Marşı'na da izin vermeyeceği bilgileri geliyor. Kulüplerimizin arkasındayız. Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin!”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 

Türk Milletine ve Atatürk’e yapılan saygısızlığı kabul etmemek ve sahaya çıkmamak size yakışan tavır olur."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen

''Şehitlerimiz için ulusal yas ilan etmeyenler, Suudi kral için ulusal yas ilan etmişti. Şimdi onlardan Atatürk ve İstiklal Marşı için izin ister noktaya geldiler. Şiddetle anılır hale getirdikleri sporda Cumhuriyetimizin 100.yılı için daha kötü bir mesaj olamazdı. Yazıklar olsun.''

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut

"Fenerbahçe ve Galatasaray'a yakışan da budur! Her iki takımımız da İstiklal Marşımız ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacak. Çünkü alınacak hiç bir kupa Atatürk'ten, İstiklal Marşımızdan ve Cumhuriyetimizden değerli olamaz."

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç

''Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu rezalet kabul edilemez. Sahaya çıkmayın!''

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan

Atatürksüz o maça çıkılmaz. Bunun pazarlığını yapıyorsunuz. Bu kirli pazarlığı sizin yanınıza bırakmayacağız.

DEVA Paritisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen

DEVA Partisi Milletvekili Seda Kâya Ösen : Enflasyonun “hırsızlık” olduğu bir yerde oynanmış TÜİK rakamlarıyla açıklanan maaş artışları, 85 milyon vatandaşın hakkına girmek, ceplerinden para aşırmak demektir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

''Özgürlüğümüzün ve Cumhuriyetimizin bir yüzyılını nasıl yaşadıysak, gelecek yüzyıllarını da aynı yaşayacağız! Cumhuriyetimize, önderimiz Atatürk’e ve milli marşımıza karşı yapılan bu saygısızlık kabul edilemez. Gerekeni yapacağınızdan şüphemiz yok, arkanızdayız.''

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin

"Yurtta sulh, cihanda sulh" Mustafa Kemal Atatürk''

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç

''Ne senden geçeriz, ne de senin eserinden!...''

Konak Belediye Başkanı Abdul Batur

''Suudi Arabistan'da oynatılan Süper Kupa Finali öncesi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünün yazdığı pankarta ve Milli Marşımıza izin verilmemesi kabul edilemez bir saygısızlıktır. 
Cumhuriyetimizin kurucusuna, bağımsızlığımızın ilanı marşımıza yapılan bu hadsizliğe karşı klüplerimizin gösterdiği haklı tepkinin arkasındayız. 
Tüm yetkilileri bu çirkin tavıra karşı durmaya davet ediyor, sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz.''

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel

Atatürk sevdamız sınır tanımaz! 
“Yırtarız dağları, enginlere sığmaz taşarız.”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin

"Yurtta Sulh, Cihanda Sulh"
Bayrağımız, İstiklal Marşımız ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan hiçbir saygısızlığı kabul etmeyiz.. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerimizin alacağı her kararın arkasındayız..''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası