Ege Postası
Geri

Devlet Bankaları Güven Verir

Devlet bankaları Türkiye'de köklü tarihe sahip herkesin bilip tanıdığı ve güvendiği bankalardır.
Devlet Bankaları Güven Verir
Haberler / Güncel
5 Eylül 2016 Pazartesi 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 

 

            Devlet bankaları Türkiye'de köklü tarihe sahip herkesin bilip tanıdığı ve güvendiği bankalardır. Bankaların köklü tarihi ve güvenilirliği kadar arkasına aldığı büyük sermaye de bankaları Türkiye'nin en büyük bankaları haline getirmiştir. Öz sermayesi, duran varlıkları ve hareket eden varlıkları ile Türkiye'de şubeleşmiş ve Türkiye'de şubesinin olmadığı tek il olmayan bankalar varsa o bankalar da devlet bankalarıdır.

 

            Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna yakın zamanlara denk gelen bu bankaların açılışından beri ayakta kalabilmesi ve sürekli büyüyerek varlığını sürdürebilmesi şüphesiz sermayesinin büyüklüğüne ve hizmetlerindeki kalitenin zamana uyarlanarak verilmesine bağlıdır. Kurulduktan sonra bankacılık sektöründe yaşanan tüm gelişmelere açık olarak sürdürdüğü faaliyetlerini teknoloji ile de son derece uyumlu hale getiren devlet bankaları bugün Türkiye'de yaşayan ve uyruk bağı ile Türkiye'ye bağlı olsun veya olmasın tüm insanların tüm birikimlerini güvenerek yatırdığı kuruluşlar haline gelmiştir.

 

             Devlet bankaları hizmet anlayışı ve sermaye yapısı bakımından farklılaştığı özel bankalarla kolaylıkla rekabet edebilmekte hatta bu bankaların önünde tabiri yerindeyse ipi çeken bir performans sergilemektedirler. Her yıl açıklanan yüksek kâr marjları ve artan öz sermaye payları bu gidişatın ispatıdır. Devlet bankaları sadece kazanç esaslı kuruluşlar olarak faaliyetlerini sürdürmemektedirler. Her yıl elde ettiği yüksek kârları müşterileri ile de paylaşmakta ve müşterilerini ve ortaklarını kazançlarına ortak etmektedirler. Türkiye'de faaliyet gösteren tüm devlet bankaları hâlihazırda halka açılmış ve gelirinin önemli bir kısmını halkı ile paylaşan kuruluşlardır.

 

            Devlet bankalarının faaliyetleri dikkate alınarak incelenmeleri halinde bu bankaların özel bankalardan farksız olduğu anlaşılacaktır. Devlet sermayeli olması devlet bankalarının faaliyet alanlarını kısıtlamamakta tam aksine arttırmaktadır. Devlet bankaları da bazı kredi notu sorgulama uygulamaları gibi kriterleri esas alarak müşterilerine krediler kullandırmaktadır.

 

            Müşterilerinin parasal ihtiyaçlarını karşılamak için verdiği kredilerde devlet bankaları da özel bankalarla aynı esasları şart koşmakta ve müşterilerinden yerine göre teminat isteyebilmektedirler. Kredi notu düşük olan müşterilerinin kredi kullanmasını zorlaştırırken kredi notu yüksek olan müşterilerinin kredi kullanımını kolaylaştırmaktadırlar.

 

            Devlet bankalarından veya diğer özel bankalardan aldığı kredi veya kullandığı kredi kartı ile ilgili olumsuz bir geri bildirim yapmış tüm müşterilerin kredi notu düşüktür ve meşhur tabirle kırmızıçizgi yemiştir.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası