Ege Postası
Geri

Digor'da yaz Kuran kursları dolup taşıyor

Kars'ın Digor ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor. Okulların tatile girmesinin ardından kursa başlayan çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenmek için birbirleriyle yarışıyor....
Digor'da yaz Kuran kursları dolup taşıyor
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 15:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kars'ın Digor ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor. Okulların tatile girmesinin ardından kursa başlayan çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenmek için birbirleriyle yarışıyor.

Hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katıldığı kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

Digor Müftüsü Mikail Özkan, Kars’ta tüm camilerde ve Kur'an kurslarında düzenlenen yaz Kur'an kurslarına beklenenin üzerinde ilgi olduğunu belirtti. Müftü Özkan, yaşlıların torunlarına 'Kur’an öğrendin m? Bak Ahmet öğrenmiş' diye teşvikte bulunduklarını ve bu durumunda çocuklar arasında tatlı bir rekabet ve Kur’an öğrenme isteği oluşturduğunu ifade etti. Kendilerinin ise kurslar vasıtasıyla çocuklara dini bilgiler, yanı sıra ileriye dönük hayatlarında büyük önem taşıyan konularda bilgiler verdiklerini kaydeden Özkan, "24 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz Kur'an kurslarına 5 ile 19 yaşları arasında bin 340 kişinin kayıt yaptırdı. İlçe bazında bu rakam çok yüksek bir rakam." dedi.

Kursların hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında verildiğini kaydeden Özkan, kurslara katılan her öğrenciye, dini kitaplardan oluşan bir set ile Kur’anı Kerim ve elif cüzü hediye edildiğini bildirdi. Özkan, haftanın son günü olan Cuma gününde ise futbol karşılaşmaları ve piknik gibi sosyal etkinliklerin yapıldığını belirtti.

Velilerden Sinan Kazakçı, yaz mevsimiyle Kur’an kurslarına ilçelerinde ilginin oldukça fazla olduğunu belirterek, "Yazları Kur’an kurslarına yönelik ilgi oldukça fazla oluyor. Bizim burada Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde müftülüğümüzün ciddi gayretleri sayesinde Kur’an bilmeyen çocuğumuz kalmıyor. Çünkü yaz kurslarında imamlarımız değişik aktiviteler ile Kur’an eğitimi vererek öğrencilerimizin yaz kurslarına olan ilgisinin daha da arttırmasını sağlıyorlar. İmamlarımızın çocuklarımıza karşı ilgileri bizi de çok memnun ediyor." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası