Ege Postası
Geri

Dikili Killik Koyu'nda siyasi baskı ve usulsüzlük iddiaları

Dikili Killik Koyu'nda bulunan Barcelona Beach'in işletmecisi Engin Sert, Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün usulsüz işlemler yaptığını iddia ederek kendisine yönelik siyasi baskı yapıldığını ileri sürdü.
Dikili Killik Koyu'nda siyasi baskı ve usulsüzlük iddiaları
Haberler / Yerel Politika
16 Haziran 2024 Pazar 22:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI-  Dikili Killik Koyu'nda bulunan ve bölgenin önemli turistik mekanlarından biri olan Barcelona Beach'in işletmecisi Engin Sert, yerel seçimlerde Dikili Belediye Başkanı'na karşı bağımsız aday Doktor Kemal Doyuran'ı desteklemesi sonrası belediyenin kendisine karşı baskı uyguladığını iddia etti. İşletme sahibi, yaklaşık 100 kişiyi istihdam eden üç işletmesiyle bölge ekonomisine katkı sağlıyor. Ancak, mevcut Belediye Başkanı Kırgöz'ün yolsuzluklarının konuşulmasına rağmen, başkanın kendisine karşı aldığı cephe, işlerini zorlaştırdı. 

Ziyaret ve mühür sorunu

İşletme sahibi, belediye başkanını ziyaret ederek, "Barcelona Beach'in sahibiyim, yan tarafı da aldım, çalışanlarım var. 10 milyon TL para verdim. Kiramı ödedim, depolarımı doldurdum ve ben burada çalışacağım" dediğini aktardı. Geçen seneden kalan bir mühür nedeniyle iş yerini açamayan işletme sahibi, Turizm Bakanlığı'na başvurduğunu ve yasal yollarla işletmesini büyütmeye çalıştığını belirtti. Ancak, mühürün kalkmaması üzerine 100 bin TL masraf ettiğini ve bu sürecin siyasi baskı nedeniyle uzadığını iddia etti. 

Zabıtalarla tartışma ve fiziksel şiddet

Zabıtalarla yaşanan tartışmada, işletme sahibine "Sen masraf etme, biz burayı açmayacağız" denildiği ve başkanın emri olduğu söylendi. Tartışma sırasında sesini yükselten işletme sahibine, içeriden gelen bir kişinin fiziki saldırıda bulunduğu ve kendisinin de savunma amaçlı hareket ettiği belirtiliyor. Yaşanan arbede sonrası, işletme sahibinin dışarı atıldığı ve bu süreçte ciddi şekilde mağdur olduğunu ifade etti. 

Rüşvet ve ruhsatsız işletme iddiaları

İşletme sahibi, belediye başkanının rüşvet aldığı ve ruhsatsız işletmelere göz yumduğu iddialarını gündeme getirdi. Halk plajını çevreleyerek kişi başı 200 TL ücret aldığını ve bu durumun tamamen kanunsuz olduğunu belirtti. Kendi çöp konteynerının belediye tarafından alındığını ve her çöp arabası gelişinde 3,5 bin TL ödemesi istendiğini ifade eden işletme sahibi, bu masrafların sezon boyunca çok büyük maliyetler oluşturduğunu vurguladı.

Ekmeğini kazanma mücadelesi

İşletme sahibi, "Ben ekmeğimdeyim. Usulsüz mühür ile engel teşkil etti. Buraya çok masraf ettim ve insanlar buradan ekmek yiyor" diyerek, yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Belediye baskısı altında zor günler geçiren işletme sahibi, adalet arayışında olduğunu ve hukuki yollardan hakkını savunacağını belirtti.

Bu olay, Dikili'deki yerel yönetim ve iş dünyası arasındaki gerilimin sadece bir örneği. Belediye Başkanı Kırgöz ve yönetiminin, yerel işletmeler üzerindeki baskıları ve usulsüzlük iddiaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası